Uoči Međunarodne konferencije za kulturni turizam Europe

Ove jeseni, točnije krajem mjeseca listopada, Grad Krk bit će domaćin 15. Međunarodne konferencije za kulturni turizam Europe (International Conference for Cultural Tourism in Europe), koja je prethodno, pod pokroviteljstvom Europske mreže kulturnog turizma (European Cultural Tourism Network - ECTN), bila priređena u gradovima poput Londona, Atene, Barcelone ili Granade.

Ta će konferencija, kao i članstvo u Europskoj mreži kulturnog turizma Gradu Krku, sigurni smo,  u skorijoj budućnosti donijeti mnoge benifite vezane uz njegovu vidljivost na mapi prestižnih kulturnih destinacija. U povodu nadolazeće konferencije Grad Krk posjetio je i generalni tajnik (Secretary-General) Europske mreže kulturnog turizma Grk Manos Vougioukas, a kojeg je, s namjerom razmjene iskustava, ali i planova, primio krčki gradonačelnik Darijo Vasilić.

Dodajmo i to kako uoči ove važne konferencije u čijem radu unazad nekoliko godina intenzivno sudjeluje i Grad Krk, kreće i rekonstrukcija zgrade na krčkom Trgu Kamplin, u kojoj bi, u dogledno vrijeme, trebao biti lociran gradski muzej. Također, u suradnji s Europskom mrežom za kulturni turizam, u sklopu programa međuregionalne suradnje Interreg Europe, za sufinanciranje sredstvima Europske unije, prijavljen je i krčki segment projekta Venecijanske rute kojem je cilj uspostaviti međunarodnu tematsku kulturnu rutu koja slijedi morske putove, naselja, fortifikacije i sveukupno kulturno nasljeđe, što ih je na ovim prostorima ostavila Serenissima. S obzirom na to, ali i uređenje središnjeg gradskog kulturnog i turističkog objekta, Gradu Krku predstoji itekako izazovno razdoblje.