Jednodnevna radionica gitare s Miroslavom Tadićem: Poziv za sudjelovanje!

Svi zainteresirani gitaristi pozivaju se da prijave svoje sudjelovanje na jednodnevnoj radionici gitare s Miroslavom Tadićem, koja će se održati u nedjelju, 23. lipnja 2024. godine, u studiju Udruge Kreativni Krk, Šetalište Sv. Bernardina 6. Sudjelovanje u ovom cjelodnevnom programu besplatno je za sve odabrane polaznike!

Edukacijom će biti obuhvaćene sljedeće teme: Aranžiranje, improviziranje i skladanje bazirani na balkanskom folklornom materijalu, Neparna metrika: vježbanje, improvizacija i skladanje, Uvod u improvizaciju na klasičnoj gitari: pristup modalnoj i tonalnoj improvizaciji te Anatomija akustične i električne gitare: održavanje, podešavanje i gradnja.

Za sudjelovanje na ovoj radionici potrebno je poznavanje (sviranja) gitare, kao i prijava koja se vrši putem e-mail adrese Centra za kulturu Grada Krka: kultura@gradkrk.net. No kako je radionica ograničena na svega osmero polaznika, važno je prijaviti se što prije, a najkasnije do 17. lipnja ove godine. U prijavi je potrebno obavezno navesti ime i prezime, kontakt podatke i kratku biografiju iz koje je razvidna razina poznavanja (sviranja) gitare. Prednost će imati iskusniji gitaristi. Odabrani kandidati 18. lipnja dobit će obavijest o svom izboru za sudjelovanje na samoj radionici.

Ovoj edukaciji prethodi koncert Miroslava Tadića i američke violinistice Yvette Holzwarth koji će se 22. lipnja, s početkom u 21.30 sati, u sklopu programa 68. Ljetnih priredbi, održati na Sceni Zidine. Više o navedenom koncertu doznajte: OVDJE.

Glazbenu radionicu, koju donosi Centar za kulturu Grada Krka u suradnji s Udrugom Kreativni Krk, donacijom žica za gitaru koje će biti podijeljene sudionicima, podržala je i tvrtka Thomastik-Infeld iz Beča.

Gitarist, skladatelj, improvizator i glazbeni pedagog Miroslav Tadić već se desetljećima bavi kombiniranjem i spajanjem mnogobrojnih glazbenih pravaca, žanrova i stilova među kojima su barokna i klasična glazba, balkanski folklor, flamenko, jazz, blues ili rock. Surađivao je s velikim brojem glazbenika iz čitavog svijeta, među kojima se ističu: London Symphony Orchestra, MDR Leipzig Symphony, The Philharmonic Orchestra of Monte-Carlo, Howard Levy, Joachim Kühn, L. Shankar, Markus Stockhausen, Dušan Bogdanović, Vlatko Stefanovski, braća Teofilović, Božo Vrećo, Merima Ključo, Tamara Obrovac, Matija Dedić, Rambo Amadeus, Wadada Leo Smith, Jack Bruce, Theodosii Spassov, Kudsi Erguner, Djivan Gasparyan, Pandit Swapan Chaudhuri i Ustad Ashish Khan. Brojne Tadićeve snimke mogu se čuti u izdanjima: CMP Records, Enja, MA Recordings, Sony Classical, Croatia Records i mnogih drugih. Kao pedagog, Tadić je voditelj Odsjeka gitare na prestižnom California Institute of the Arts u Los Angelesu.