Josipa i Josip publiku odveli na emotivno putovanje svojim zajedničkim životom

Program 65. Ljetnih priredbi nastavljen je 26. srpnja 2021. godine, na Sceni Zidine, i to interaktivnom komedijom Fešta nastalom u suradnji popularnog Teatra EXIT i zagrebačke Akademije dramskih umjetnosti.

Godina je 2025., a Josip i Josipa odlučili su proslaviti petu godišnjicu braka na zabavi pod maskama, kao sjećanje na nesretnu 2020. i epidemiološke mjere. Spomenuti supružnici su popularni, može ih se smatrati i slavnima, imaju širok krug poznanika, ekskluzivno se odijevaju te uživaju u skupocjenostima. Na ovoj su fešti bili prisutni i gosti s njihove svadbe, mahom obiteljski prijatelji i poznanici, a Josip i Josipa krenu im prepričavati svoju povijest, počevši od upoznavanja i očijukanja pa sve do zajedničkog života i dolaska djeteta. Pritom su djelovali kao sasvim uobičajeni supružnici, no s vremenom dolazi i do iznošenja prljavog rublja. Od sitnih trzavica i uobičajenih problema na koje se nailazi u braku do intimnijih detalja iz spavaće sobe, publika je doznala apsolutno sve o Josipi i Josipu, ali i bila izravno uključena u tijek predstave. Dinamičnim izmjenama i spretnim replikama glumci su se prisjetiti dobrih i loših zajedničkih trenutaka, zabava, poslovnih pothvat, ali i kriza te obiteljskih zavrzlama, čime su gledatelje odveli na iznimno emotivno i intimno putovanje svojim zajedničkim životom... Ovu komičnu duodramu o braku Josipe i Josipa potpisuju, režirali su te u njoj glumili Josipa Anković i Josip Ledina, dok je za umjetničko vodstvo, tijekom nastajanja predstave, bila zadužena afirmirana redateljica Anica Tomić.

U nastavku kazališnog dijela Ljetnih priredbi, već u utorak, 03. kolovoza, slijedi komedija Susjedi proizašla iz radionice Kerekesh teatra, a u srijedu, 11. kolovoza, komedija Savršeni partner nastala u produkciji popularnog Teatra Gavran.

Financijsku podršku ovogodišnjim Ljetnim priredbama, za čiju se organizaciju već tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, pružili su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Krk, Turistička zajednica Grada Krka i Vinarija Katunar.