Karizmatični Šerbedžija iznova kupio krčku publiku

Nakon nebrojenih turneja i rasprodanih koncerata, slavni filmski i kazališni glumac, pjesnik i glazbenik Rade Šerbedžija u pratnji Zapadnog kolodvora, 31. srpnja 2016. godine, u sklopu glazbenog programa 60. Ljetnih priredbi, pred solidno popunjenim auditorijem, zapjevao je na Sceni Zidine.

Ovaj krčki koncert bio je izvrsna prilika da se u jedinstvenom (povijesnom) ambijentu predstavi aktualno dvostruko CD/DVD izdanje Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor - Lisinski 2015., po mišljenju struke jedan od najboljih koncertnih albuma objavljenih prošle godine, o čemu svjedoči i nominacija za diskografsku nagradu Porin, ali i posljednji studijski album Vrijeme je, draga, vrijeme je, s kojeg je, pored niske neizostavnih hitova, odsvirana pokoja numera, pa tako i simpatični Avijatičar, što je kao prvi dio bisa poslužio kao uvertira u legendarnu Ne daj se Ines.
Karakterističan vokal i interpretacija, nenametljiva komunikacija s publikom i boemska karizmatičnost koju Šerbedžija uspjeva prenijeti svojim izvedbama, zajedno s vrsnim glazbenicima iz Zapadnog kolodvora - Perom Ištvančićem (bas), Marjanom Krajnom (harmonika), Rankom Purićem (gitara), Brankom Bogunovićem (gitara) i otočanom Antunom Stašićem (violina) - bili su i više nego dobar razlog da se upravo u gradu Krku provede nezaboravna, emocijama ispunjena ljetna večer, jer ploveći kroz šansonjersku sjetu, nostalgiju, melankoliju, ali i mnoga lijepa sjećanja, taj zaista uigrani glazbeni kolektiv, tijekom gotovo dvosatnog koncerta, publiku je doveo do potpunog oduševljenja.
Posljednji put Šrebedžija je u gradu Krku nastupio 2009. godine, kada je s proslavljenim flamenco-gitaristom Miroslavom Tadićem, u preponom Frankopanskom kaštelu, glazbeno-scenskim recitalom predstavio tada aktualno zajedničko diskografsko izdanje Imam pjesmu za tebe, nastalo iz neformalnog druženja to dvoje losanđeleskih susjeda.