Krčki kampovi zaslužili priznanja u ovogodišnjoj akciji Naj kamp Adria

U sklopu Hrvatskog kamping kongresa priređenog u Sv. Martinu na Muri, 20. listopada 2016. godine, održana je podjela nagrada najboljim hrvatskim i slovenskim kampovima. Šestu po redu akciju Naj kamp Adria iznova je u djelo proveo slovenski kamping portal avtokampi.si.

Izbor najboljeg kampa trajao je od svibnja do rujna ove godine, a svi zainteresirani kampisti mogli su birati između 58 slovenskih i 156 hrvatskih kampova, raspoređenih, obzirom na regiju i veličinu, u deset kategorija. Svoje pravo glasovanja na poslijetku je iskoristilo više od 34.000 glasača.
U kategoriji većih kampova na području Kvarnera najviše glasova dodijeljeno je Kampu Čikat iz Malog Lošinja za kojim slijede Kamp Njivice iz Njivica te Kamp Krk iz Krka, inače prvi hrvatski kamp kojem je, nakon nedavne obnove, dodijeljeno pet zvjezdica. Kamp Lopari iz Nerezina na Lošinju proglašen je najboljim manjim kampom na Kvarneru, dok je drugo mjesto zaslužio Kamp Bor iz Krka, a treće Kamp Mali iz Baške. Osim kvarnerskim, nagrade su dodijeljene istarskim i dalmatinskim kampovima, a kao posljednja kategorija izdvojeni su hrvatski nudistički, odnosno mješani kampovi. Nagrada Naj kamp Adria za životno djelo uručena je Josipi Cvelić Bonifačić, Krčanki s dugogodišnjim iskustvom u turizmu, i to za izniman doprinos razvoju upravo kamping turizma.
Stranica avtokampi.si vodeći je internetski portal za kampiranje u Sloveniji koji svojim korisnicima nudi informacije o više od 400 kampova u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini, a godišnje ga posjeti više od milijun kampista. Među korisnicima je omiljen zbog vrlo korisnih i ažurnih informacija o kampovima, kao i mogućnosti da ih se ocjeni. 
 
Rezultati glasovanja za hrvatski Naj kamp Adria 2016.:
 
Veći kampovi, Istra
1. mjesto - Kamp Valkanela, Vrsar 
2. mjesto - Kamp Lanterna, Poreč
3. mjesto - Kamp Zelena Laguna, Poreč 
 
Manji kampovi, Istra
1. mjesto - Kamp Ulika, Rovinj
2. mjesto - Kranjski kamp, Premantura
3. mjesto - Kamp Puntica, Funtana 
 
Veći kampovi, Kvarner
1. mjesto - Kamp Čikat, Mali Lošinj
2. mjesto - Kamp Njivice, Njivice
3. mjesto - Kamp Krk, Krk
 
Manji kampovi, Kvarner
1. mjesto - Kamp Lopari, Nerezine
2. mjesto - Kamp Bor, Krk 
3. mjesto - Kamp Mali, Baška 
 
Veći kampovi, Dalmacija
1. mjesto - Kamp Straško, Novalja
2. mjesto - Kamp Šimuni, Kolan
3. mjesto - Kamp Park Soline, Biograd
 
Manji kampovi, Dalmacija
1. mjesto - Kamp Slanica, Murter 
2. mjesto - Kamp Biograd, Biograd na Moru
3. mjesto - Kamp Lupis, Lovište
 
Hrvatski nudistički i mješani kampovi
1. mjesto - Kamp Koversada, Vrsar
2. mjesto - Kamp Valalta, Rovinj 
3. mjesto - Kamp Solaris, Poreč