Krk Bike Story: Slijede tri atraktivne biciklističke ture

Turističke zajednice otoka Krka predstavljaju udruženu kampanju pod nazivom Visit Krk Island - A Place To Call Home! Vođene emocijama dugogodišnjih posjetitelja otoka Krka, odlučile su pokrenuti kampanju koja će ne samo starim već i novim gostima pružiti uvid u sve ono što naš otok čini zaista posebnim.

U mjesecu lipnju, njezina je zadaća promovirati bogatu ponudu aktivnog odmora koji raspolaže stotinama kilometara biciklističkih, planinarskih i pješačkih staza te brojnim drugim outdoor aktivnostima poput zipline izazova, surfanja, penjanja, ronjenja, jedrenja... Bez obzira dolazite li na Krk sami, s obitelji ili društvom te neovisno o vašoj fizičkoj spremi, ovdje možete izabrati aktivnost koja će vas povezati s prirodnim ljepotama, ali i tradicijskom, povijesnom ili kulturnom baštinom.

Ova kampanja ima za cilj predstaviti postojeću ponudu, kao i ukazati na nove sadržaje prilagođene specifičnim potrebama potencijalnih posjetitelja. Novost tako predstavljaju tri atraktivne biciklističke ture objedinjene pod sada već uvriježenim geslom Krk Bike Story. Biciklističke avanture Family Story, Romantic Story i Adrenaline Story, uz nužnost prethodne prijave, održat će se posve besplatno tijekom tri nedjelje mjeseca lipnja.

Family Story, kao prva od tri predviđene ture, na redu je već 14. lipnja 2020. godine, a namijenjena je obiteljima s djecom, biciklistima - početnicima i rekreativcima. Trasa ove ture duga je 18 kilometara i vozi se na relaciji: Baška - Zarok - Batomalj - Draga Bašćanska - crkva sv. Lucije - Batomalj - Zarok - Kricin. Start je predviđen ispred Heritage Hotela Forza, a prethodit će mu vođeno istezanje, s time da se vožnja završava posjetom akvariju.

Romantic Story slijedi 21. lipnja. Iako nešto zahtjevnija od prethodne, ova tura duga 38 kilometara i nadalje je namijenjena početnicima i rekreativcima. Raspored vožnje idealan je za parove te uključuje posjet Etno kući Kornić, degustaciju Vrbničke žlahtine te opuštajuću vožnju uz more. Vozi se trasom: Krk - Kornić - Vrbnik - Punat - Krk. Start i cilj postavljeni su kod Sunčanog sata na Krčkoj rivi.

Adrenaline Story, kao najzahtjevnija od tri najavljene ture, vozi se 28. lipnja, i to rutom: Njivice - Omišalj - Dubova staza - kapelica kod Magriža - Biserujka - Sužan - crkva sv. Petra iznad Gabonjina - Turčići - Malinska - Rajski put - Njivice. Ova tura, duga 50 kilometara s ukupnim usponom od 850 metara, idealna je za biciklističke rekreativce koji traže nešto intenzivniji izazov, ali, također, žele uživati u prirodnim i kulturnim ljepotama otoka Krka. Start i cilj locirani su na lukobranu u Njivicama.

Promotivni paketi Krk Bike Story stvoreni su po mjeri gosta, a svaka od navedenih tura u sebi sadrži i dodatne kulturne, odnosno gastronomske sadržaje kako bi turističko i odmorišno iskustvo bilo što potpunije i autentičnije. U namjeri da se omogući ugodna i sigurna vožnja za sve sudionike, njihov je broj ograničen na maksimalno 50 prijavljenih po svakoj turi.

Ova strukturirana ponuda temelji se na zajedničkom radu otočnih turističkih zajednica prema stvaranju ponude koja posjetiteljima daje gotov proizvod, od njih zahtjeva minimalnu količinu planiranja te im omogućava poštivanje svih aktualnih epidemioloških preporuka, a sve kako bi se minimalizirao potencijalni strah te ih se potaknulo na putovanje. Prema tome, namjera je stvoriti osjećaj sigurnosti u destinaciji te izazvati ugodu i relaksaciju s obzirom na odabir aktivnog odmora, i to sve na otoku koji možete zvati domom.

Kao što je već prethodno navedeno, sudjelovanje na biciklijadama je posve besplatno, ali je broj biciklista ograničen. Prijave se zaprimaju putem obrasca kojem pristupate: OVDJE. Više informacija o samim biciklističkim turama možete dobiti telefonom na 099 266 56 04. Suorganizator projekta Krk Bike Story je Infinity Sport - Bike Centar Krk uz partnere: Agenciju Šiloturist, Domino - Luka Tabako, Etno kuću Kornić, Katunar Estate Winery i Plantažu smilja - Neobična avantura.

Budući da su Grad Krk i Turistička zajednica Grada Krka domaćini biciklističke ture Romantic Story, 21. lipnja, više informacija o tom segmentu projekta možete dobiti mailom na: tz@tz-krk.hr ili tic@tz-krk.hr.