Krk Food Fest: Stižu nam dani šurlica i šparoga
Između 30. ožujka i 29. travnja 2018. godine duž otoka Krka - koji se obzirom na obilje domaćih namirnica smatra oazom autohtone gastronomije, možete krenuti na pravu gastro-turneju koja je dijelom prve proljetne etape Krk Food Festa, manifestacije namijenjene ljubiteljima kvalitetne hrane i jedinstvenih iskustava!
Tradicionalna jela našeg podneblja nisu samo odličan mamac za isprobavanje novih okusa već predstavljaju i svojevrsnu poveznicu s poviješću i otočnim načinom života, naravno kroz bogatu kulturu stola. Prema tome, otok Krk može i jelovnikom ispričati svoju povijest, a idealno mjesto za početak tog kazivanja sigurno su šurlice, domaća tjestenina kao omiljeno jelo ne samo mnogih otočana, već i gostiju. Čak 27 restorana (u Krku, Vrhu, Korniću, Milohnićima, Malinskoj, Puntu, Klimnu, Šilu, Vrbniku i Baški), tijekom trajanja Krk Food Festa, kako bi zadovoljili baš svačiji ukus, nudit će ovu deliciju u najrazličitijim kombinacijama, s morskim plodovima, gulašom ili pak divljim šparogama, koje će uz prepoznatljivu tjesteninu, u travnju, sigurno vladati krčkim stolovima.
S područja Grada Krka u ovu se manifestaciju, pokrenutu na inicijativu Turističke zajednice otoka Krka, uključilo devet ugostiteljskih objekata - Restoran Marina (Krk), Restoran Torkul (Krk), Bistro Politin (Krk), Bistro Top (Krk), Dvori Sv. Jurja (Krk), Koktel bar Volsonis (Krk), Kuća Krčkog pršuta Žužić (Vrh), Konoba Marea (Kornić) i Konoba Pud Brest (Milohnići) - koji zaljubljenike u gastronomiju pozivaju da po promotivnim cijenama kušaju njihove specijalitete te si tako uljepšaju ove rane proljetne dane.