Ljubavnim zgodama mlade daktilografkinje završen dramski program ovogodišnjih Ljetnih priredbi

Pred solidno popunjenim auditorijem krčke Sceni Zidine, 19. kolovoza 2019. godine, kao posljednji kazališni program 63. Ljetnih priredbi, održana je hvaljena komedija Štefica Cvek u raljama života, kreirana u produkciji zagrebačkog Binocular teatra.

Ovaj evergreen suvremene hrvatske književnosti duhoviti je roman Dubravke Ugrešić o ljubavnim mukama mlade daktilografkinje iz jednog sasvim običnog ureda koja stanuje sa svojom starom tetom, proganjana mišlju kako se, u čežnji za istinskom ljubavlju, život odvija negdje drugdje. Naša se glavna protagonistkinja pritom suočava s nemilosrdnom prirodom ljubavnog života toliko karakterističnom za naše krajeve: šoferima, trokrilnim frajerima, frigidnim intelektualcima... Nakon neizdrživih uvjeta života i teškog starta u kojem se nalazila na početku priče, pomoću svoje iskusne prijateljice Anuške uspijeva se pribrati, stati na noge te krenuti u borbu za vlastiti život. Iako zabrinuta kako nikad neće izaći iz tog pepela, na tečaju engleskog jezika upoznaje Mistera Frndića, čovjeka s kojim se, naposljetku, odlučuje neustrašivo kročiti dalje kroz život.

Autorica svjetskog glasa Dubravka Ugrešić ovim je popularnim komadom, po kojem je svojevremeno snimljen i kultni film Rajka Grlića, pružila svojevrstan vodič mladim djevojkama kako bi se što jednostavnije suočile s najvećim od svih mogućih izazova - biti ženom!

Predstavu kao redatelj i dramaturg potpisuje Borna Armanini, dok Šteficu Cvek glumi Natalija Đorđević, s time da su uloge Trokrilnog, Intelektualca i Mistera Frndića pripale Ranku Zidariću, a tete iz Bosanke Krupe i prijateljice Anuške Ani-Mariji Vrdoljak.

Ovogodišnje Ljetne priredbe, 22. kolovoza, završavaju zajedničkim koncertom dvoje gitarskih virtuoza: Davida Savčića i Tea Mandžuke. Ulaznice za njihov koncert mogu se kupiti u Galeriji Decumanus (svakim danom osim nedjelje, između 10.00 i 12.00 te 19.00 i 22.00 sata) ili rezervirati telefonom na 051 220 041, odnosno mailom na kultura@gradkrk.net. Festival organizira Centar za kulturu Grada Krka.