Najave

Triola Fest: Treća sezona popularne ljetne manifestacije

Treću godinu za redom Turistička zajednica Grada Krka priređuje Triola Fest, ljetnu manifestaciju čiji je cilj promocija kulture, glazbe i tradicije te obogaćivanje turističke ponude. Uz slobodan ulaz, svi posjetitelji tijekom lipnja, srpnja i kolovoza moći će na slikovitom Trgu krčkih glagoljaša uživati u različitim glazbeno-scenskim izvedbama, upoznati dio lokalne glazbeno-plesne tradicije te se, pritom, odlično zabaviti.

Krk Music Fest: Hitovi grupe Queen i evergreeni Franka Sinatre odzvanjat će Krčkom rivom!

Jedna od najočekivanijih krčkih manifestacija, Krk Music Fest, donoseći brojna gostovanja glazbenika i plesača, započinje točno na Svjetski dan glazbe, 21. lipnja, i traje sve do 23. lipnja, a iznova će ugostiti i poznati Food Truck Festival koji će svoju gastro ponudu predstaviti između 19. i 25. lipnja.

Koncert dviju ženskih klapa - Vejake i Valovi - u Frankopanskom kaštelu

Koncert Ženske klape Vejanke iz Krka i Ženske klape Valovi iz Buenos Airesa (Argentina) održat će se u Frankopanskom kaštelu, i to u četvrtak, 15. lipnja 2023. godine, s početkom u 21.00 sat. Ulaz je slobodan. Koncert priređuju Vejanke, uz podršku Turističke zajednice Grada Krka.

Predavanje: Psihosocijalna pomoć i podrška ženama oboljelim od raka dojke i njihovim obiteljima

Udruga žena operiranih dojki Nada iz Rijeke u suradnji s Gradom Krkom, u petak, 09. lipnja 2023. godine, priređuje predavanje na temu Psihosocijalna pomoć i podrška ženama oboljelim od raka dojke i njihovim obiteljima koje će se s početkom u 16.00 sati održati u Maloj vijećnici Grada Krka.

Dani grada Krka: Izložba, kazališne predstave, koncert i prigodne proslave

Ovogodišnjim programom kojim se, u kontekstu 30. obljetnice od konstituiranja Grada Krka, od 02. do 07. lipnja, obilježavaju Dani grada Krka i Biskupije Krk, posvećeni njihovom zaštitniku - sv. Kvirinu, obuhvaćen je niz zanimljivih događanja namijenjenih raznolikoj publici, s posebnim naglaskom na likovne, kazališne i glazbene sadržaje, ali i prigodne proslave dviju krčkih obrazovnih ustanova. Događanja donose: Centar za kulturu Grada Krka, Biskupija Krk te Osnovna škola Fran Krsto Frankopan i Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir.

Izložba na otvorenom Prijatelji mora: Otok Krk - doživljaj baštine

Već 13. godinu za redom izložbe povezane s inicijativom Prijatelji mora obilaze hrvatske trgove i rive. Nakon trilogije na temu podmorja, površine mora i mediteranskih eseja, povijesne trilogije te serija: Plavi sat, Igre, Kao nekada, Neusporedivo plavo - Sjeverni Jadran, Geometrije i Otok Krk - iz zraka, ovogodišnji postav donosi još jednu temu inspiriranu Zlatnim otokom.

67. Festival folklora otoka Krka - sveobuhvatna prezentacija otočne folklorne baštine

Ovogodišnje, 67. izdanje Festivala folklora otoka Krka, u njegovoj 86. obljetnici od trenutka utemeljenja davne 1935. kada je na svoje pohode otokom krenuo iz Omišlja, održat će u subotu i nedjelju, 27. i 28. svibnja, na rivi u gradu Krku. Program oba dana započinje u 18.30 sati svečanim mimohodom članova okupljenih kulturnih i folklornih društava Šetalištem sv. Bernardina, za kojim će u 19.00 sati uslijediti njihovi nastupi na centralnoj pozornici. Domaćin Festivala je Grad Krk, organizator Centar za kulturu Grada Krka, a pokrovitelji Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica Grada Krka te Grad Krk i sve ostale jedinice lokalne samouprave otoka Krka.

Krk Etno Fest: Pul Kaštela donosi koncert Elis Lovrić i TradInEtno Orkestra, a premijerno i radionicu tradicijskog pjevanja

U svome trećem izdanju Krk Etno Fest: Pul Kaštela nastavlja s ciljem iz prethodna dva, a koji se ogleda u spoju kvalitetne glazbe i istaknutih kulturno-povijesnih lokacija grada Krka. Mjesto održavanja je Frankopanski kaštel na Trgu Kamplin u gradu Krku, a posebnost ovogodišnjeg izdanja specijalizirana je višednevna radionica pjevanja pod vodstvom Gorana Farkaša koja će se odvijati 26. i 27. svibnja 2023. godine, s time da je 28. svibnja planirano predstavljanje radionice i koncert polaznika.

Udruga Žene za otok donosi manifestaciju Boja je zlatna koja spaja panel raspravu, modnu reviju i sajam lokalnih proizvoda i rukotvorina

Među 1.185 hrvatskih otoka samo je jedan zlatni - otok Krk. Smješten u srcu Kvarnerskog zaljeva, danas je prepoznat kao jedno od najatraktivnijih hrvatskih turističkih odredišta. Blaga mediteranska klima, povoljan geografski položaj te raznolikost prirodnih ljepota još su mu u antici priskrbili naziv Zlatni otok (Insula Aurea).

Kino Krk (i H15): Praznici na talijanski, Zvizdan, Njemački inat, Mala sirena te Koko i duhovi

Program Kina Krk (Trg bana Josipa Jelačića 2) nastavlja se u četvrtak, 25. svibnja 2023. godine, s početkom u 20.00 sati, komedijom Praznici na talijanski (About My Father) redateljice Laure Terruso, za kojim u petak, 26. svibnja, u 20.00 sati, slijedi hrvatska drama Zvizdan Dalibora Matanića, uz bonus u vidu nagrađivanog hrvatskog kratkometražnog igranog filma Njemački inat Silve Ćapin.

Međunarodna kulturna suradnja: Izložba All Connected - The Golden Island 2023 (Sve povezano - Zlatni otok 2023.) njemačke multimedijalne umjetnice Bärbel Rothhaar otvara se u Galeriji Decumanus

U sklopu programa međunarodne kulturne suradnje koji je združio gradove Krk i Rockenhausen, multimedijalna izložba pod nazivom All Connected - The Golden Island 2023 (Sve povezano - Zlatni otok 2023.) njemačke umjetnice Bärbel Rothhaar u krčkoj Galeriji Decumanus otvara se u petak, 12. svibnja 2023. godine, s početkom u 20.00 sati. Realizacija ove kulturne suradnje povjerena je Centru za kulturu Grada Krka, Gradu Krku i Gradu Rockenhausenu.