Najave

Jesenja akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Jesenja akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krk održat će se u srijedu, 11. listopada 2023. godine, u prostorijama Doma zdravlja Krk u gradu Krku, između 08.00 i 14.00 sati.

Štorija o galiji Cristo Ressussitato: Proslava 452. obljetnice Bitke kod Lepanta

U jednoj od najvećih i najslavnijih pomorskih bitaka u europskoj povijesti, Bitki kod Lepanta, 07. listopada 1571. godine, u kojoj su se sukobile snage kršćana i muslimana sudjelovala je i krčka galija Cristo Ressussitato (Uskrsli Krist).

Info dan HBOR-a u gradu Krku: Savjetovanje namijenjeno poduzetnicima

HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci, Udruženjem obrtnika otoka Krka i Hrvatskom gospodarskom komorom - Županijskom komorom Rijeka, organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se u petak, 06. listopada 2023. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Šetalište svetog Bernardina 6d, u gradu Krku.

Vrh: Proslava blagdana sv. Mihaela arkanđela

Povodom blagdana sv. Mihaela (Mihovila) arkanđela ili lokalni rečeno Miholje, u naselju Vrh se u petak, 29. rujna 2023. godine, priređuje prigodan program u organizaciji Mjesnog odbora Vrh, a kojeg su podržali Grad Krk i Turistička zajednica Grada Krka.

FIG - premijerno izdanje festivala filma i glazbe

Udruga Kreativni Krk u suradnji s Veclom i Kinom Krk, između 29. rujna i 01. listopada 2023. godine, priređuje FIG - premijerno izdanje festivala filma i glazbe koji će se odvijati u Velikoj gradskoj vijećnici (Kinu Krk) i njezinom eksterijeru. Potporu festivalu pružio je Grad Krk.

Četvrta etapa međunarodne biciklističke utrke CRO Race 29. rujna polazi iz grada Krka!

Osmo izdanje ugledne međunarodne biciklističke utrke CRO Race odvijat će se između 26. rujna i 01. listopada 2023. godine, a okupit će 20 biciklističkih timova iz Europe, Azije, Amerike i Australije. Kroz šest etapa biciklisti će, na trasi dugoj gotovo 1.000 kilometara koja tradicionalno spaja primorje s kontinentom, proći kroz osam županija i Grad Zagreb obuhvaćajući pritom kako već ustaljene, tako i neke posve nove destinacije.

Riječka autorica Dorija Valković slikama i slikarskim instalacijama iz različitih rakursa istražila pojam rada

U organizaciji Udruge Kreativni Krk i Studentskog kulturnog centra Rijeka, a uz podršku Centra za kulturu Grada Krka, u krčkoj Galeriji Decumanus, 22. rujna 2023. godine, otvorena je slikarska izložba pod nazivom Interpretacija rada u genre slikarstvu: rad kao proces, promjena i razvoj mlade riječke umjetnice Dorije Valković.

Rujanski ciklus besplatnih priprema trudnica za porod i roditeljsku funkciju

Novi, rujanski ciklus dvotjednog tečaja priprema trudnica za porod i roditeljsku funkciju kojeg organizira Patronažna služba Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, Ispostava Krk, započinje u ponedjeljak, 18. rujna 2021. godine, s početkom u 17.30 sati, i to putem Skype platforme.