Najave

66. Ljetne priredbe: Deset glazbenih, 13 kazališnih i četiri izložbena događanja

Krk koji se s pravom naziva gradom povijesti i kulture, između 17. lipnja i 25. kolovoza 2022. godine, iznova je domaćin Ljetnih priredbi, jednog od festivala s najdužom tradicijom na istočnojadranskoj obali koji je kvalitetnim kulturnim sadržajima i autentičnim lokacijama postao prepoznatljiv kulturno-turistički proizvod.

Malinska: Izvanredna akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Izvanredna akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krk održat će se u utorak, 07. lipnja 2022. godine, u Velikoj vijećnici Općine Malinska-Dubašnica u Malinskoj, između 09.00 i 13.00 sati.

Izložba na otvorenom Prijatelji mora: Otok Krk - iz zraka

Već 12. godinu za redom izložbe povezane s inicijativom Prijatelji mora obilaze trgove i rive duž čitavog Jadrana. Nakon trilogije s temama podmorja, površine mora i mediteranskih eseja, povijesne trilogije te serija: Plavi sat, Igre, Kao nekada, Neusporedivo plavo - Sjeverni Jadran i Geometrije, ove godine postav na otvorenom obrađuje još jednu itekako zanimljivu temu.

Dan(i) grada Krka: Slijed zanimljivih kazališnih, likovnih i glazbenih sadržaja

Ovogodišnji program kojim se od 01. - 06. lipnja obilježavaju Dani grada Krka i Biskupije Krk, posvećeni njihovom zaštitniku - sv. Kvirinu, donosi slijed zanimljivih događanja namijenjenih raznolikoj publici, s posebnim naglaskom na kazališne, likovne i glazbene sadržaje. Program priređuju: Centar za kulturu Grada Krka, Biskupija Krk i Udruga Rukotvorine Krk.

Dan državnosti: Nastup Gradske glazbe Krk

Na praznik Dana državnosti, 30. svibnja 2022. godine, pridružite se Krčanima, od 21.00 sat, na Veloj placi i uživajte u nastupu Gradske glazbe Krk!

Od krša do zlata - besplatne interpretacijske šetnje krčkom starogradskom jezgrom

Nakon serije interpretacijskih šetnji motiviranih temom Frankopani koji i dalje žive kroz nas, uspješno odrađenih tijekom srpnja i kolovoza prošle godine, Turistička zajednica Grada Krka u suradnji s licenciranom turističkom vodičkinjom Slavicom Peričić, krčkim gostima, ali i svim ostalim zainteresiranim otočanima, nastavlja donositi tematske storytelling sadržaje, drugim riječima sadržaje bazirane na pripovijedanju, kao jednoj od primordijalnih ljudskih vještina.

Svjetskog dana multiple skleroze: Podržite MS Walk Krk!

Povodom Svjetskog dana multiple skleroze koji se svake godine obilježava 30. svibnja, u subotu, 28. svibnja 2022., u gradu Krku održat će se drugi MS Walk Krk, i to pod motom Svaki korak se broji - Hodaj za one koji ne mogu, kako bi se simbolički skrenula pozornost na probleme s kojima se susreće više od 7.000 oboljelih od multiple skleroze u Hrvatskoj.

Kino Krk: Top Gun: Maverick i Odvažna Iva i skriveno blago Maglograda

Program Kina Krk nastavlja se u petak, 27. svibnja 2022. godine, s početkom u 20.00 sati, akcijskom dramom Top Gun: Maverick redatelja Josepha Kosinskog, za kojom 28. svibnja, u 11.00 sati, slijedi sinkronizirana animirana avantura Odvažna Iva i skriveno blago Maglograda (Pil's Adventures) Juliena Fourneta.

Predstavljanje knjige Povijest zajednice Talijana u Krku, autorskog dvojca Filipa Škiljana i Silvane Crstulovich Pavačić

Predstavljanje knjige Povijest Zajednice Talijana u Krku održat će se u petak, 27. svibnja 2022. godine, u Hotelu Maritim u gradu Krku, s početkom u 20.00 sati. Autori knjige su Filip Škiljan, zagrebački povjesničar i arheolog te Silvana Crstulovich Pavačić, predsjednica Zajednice Talijana Krk. U programu će, pored autora, sudjelovati glazbenici: Alida Delcaro, Nevia Rigutto i David Danijel, dok je vođenje povjereno Gordani Gržetić.

U Decumanusu predstavljena serija monokromnih geometrijskih apstrakcije Darije Dolanski Majdak

Centar za kulturu Grada Krka u službeni dio ovogodišnjeg programa Galerije Decumanus krenuo je izložbom monokromnih geometrijskih apstrakcija Oblaci tmasti i bijeli svijetle noću Darije Dolanski Majdak, uz neformalno druženje s autoricom, javnosti predstavljenoj 20. svibnja.

Udruga Rukotvorine Krk, nizom besplatnih radionica, najavila novu sezonu projekta Fabrika Vecla

Udruga Rukotvorine Krk, početkom svibnja ove godine, krenula je s konkretnom realizacijom nove sezone projekata Fabrika Vecla čiji je krajnji cilj podizanje svijesti lokalne zajednice, a posebice mladih, o potrebi ponovne uporabe različitih sirovina, odnosno doprinos takvih akcija zaštiti okoliša, uz educiranje o mogućnostima i načinima reciklaže tekstila.