Najave

Zimska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Zimska akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krk održat će se u srijedu, 15. veljače 2023. godine, u prostorijama Doma zdravlja Krk u gradu Krku, između 09.00 i 13.00 sati.

Edukacija: Kako uspješno kormilariti uzburkanim poslovnim vodama uz snažan osobni brend

Udruga Žene za otok organizira novu edukaciju pod nazivom Kako uspješno kormilariti uzburkanim poslovnim vodama uz snažan osobni brend, a koja će se u subotu, 11. veljače 2023. godine, s početkom u 10.00 sati, pod vodstvom Tanje Džido, održati u Velikoj gradskoj vijećnici (Kinu Krk). Ako razmišljate gdje najbolje investirati za rast vašeg poslovanja u 2023. godini, odgovor je - u vaš osobni brend. Snažan osobni brend vaša je putovnica u poslovnom svijetu koja vas nečujno predstavlja, stvara nove prilike i otvara brojna vrata i prije nego li na njih zakucate.

Predavanje i projekcija filma povodom 180. obljetnice utemeljenja Matice hrvatske

Predavanje i projekcija dokumentarnog filma povodom 180. obljetnice utemeljenja Matice hrvatske održat će se u srijedu, 08. veljače 2023. godine, s početkom u 18.00 sati, u Velikoj vijećnici Grada Krka (Kinu Krk). Događanje donose Matica hrvatska i Ogranak Matice hrvatske u Krku.

Kino Krk: Babylon i Cvrčak i mravica

Nakon poduže stanke, program Kina Krk vraća se u četvrtak, 02. veljače 2023. godine, s početkom u 19.00 sati, hvaljenom dramom Babylon, redatelja Damiena Chazellea, nominiranom za ovogodišnju filmsku nagradu Oscar, za kojom u subotu, 04. veljače, u 12.00 sati, slijedi animirana obiteljska avantura Cvrčak i mravica Luke Rukavine.

U povodu Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta u Galeriji Decumanus otvorena izložba U paklu su zvijezde ravnodušno sjale

U povodu Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta, 27. siječnja 2023. godine, u zajedničkoj organizaciji Udruge antifašističkih boraca i antifašista otoka Krka i Centra za kulturu Grada Krka, u Galeriji Decumanus, otvorena je prigodna izložba U paklu su zvijezde ravnodušno sjale združivši slikarske impresije na drvu Svetlane Volarić (1925. - 2002.) i radove učenika Osnovne škole Fran Krsto Frankopan. A svatko tko je razgledao postav (i tko će ga imati prilike razgledati) sa sobom može ponijeti primjerak reprinta knjige U paklu su zvijezde ravnodušno sjale (Beograd, 1966.) spomenute autorice koja riječju i slikom otvoreno progovara o životu i borbi za preživljavanje logoraša u čak tri logora: Auschwitzu, Ravensbrücku i Wittenbergu.