Najave

Ljetna akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Ljetna akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krk održat će se u srijedu, 10. srpnja 2024. godine, u prostorijama Doma zdravlja Krk u gradu Krku, između 08.00 i 14.00 sati.

17. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka

17. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka, koju saziva njezin predsjednik Nikša Franov, održat će se u srijedu, 26. lipnja 2024. godine, u Velikoj vijećnici Grada Krka s početkom u 18.00 sati, s time da je predložen sljedeći Dnevni red.

Triola Kamplin Fest: Četvrta sezona popularne ljetne manifestacije

Četvrtu godinu za redom, od 25. lipnja - 20. kolovoza, Turistička zajednica Grada Krka priređuje Triola Kamplin Fest, popularnu ljetnu manifestaciju čiji je cilj promocija kulture, glazbe i tradicije te obogaćivanje turističke ponude. Uz slobodan ulaz, svi posjetitelji tijekom lipnja, srpnja i kolovoza moći će na slikovitom Trgu Kamplin, okruženom povijesnim kulisama, uživati u različitim glazbeno-scenskim izvedbama, upoznati dio lokalne glazbeno-plesne tradicije te se, pritom, odlično zabaviti.

Jednodnevna radionica gitare s Miroslavom Tadićem: Poziv za sudjelovanje!

Svi zainteresirani gitaristi pozivaju se da prijave svoje sudjelovanje na jednodnevnoj radionici gitare s Miroslavom Tadićem, koja će se održati u nedjelju, 23. lipnja 2024. godine, u studiju Udruge Kreativni Krk, Šetalište Sv. Bernardina 6. Sudjelovanje u ovom cjelodnevnom programu besplatno je za sve odabrane polaznike!

68. Ljetne priredbe: Miroslav Tadić, gitara & Yvette Holzwarth, violina

Nakon večeri posvećene Broadwayu, u glazbenom programu 68. Ljetnih priredbi, 22. lipnja 2024. godine, na Sceni Zidine, s početkom u 21.30 sati, slijedi glazbena senzacija, zajednički koncert svjetski poznatog gitarista Miroslava Tadića te vrsne američke violinistice i vokalistice Yvette Holzwarth. Ulaz je slobodan!

Predstavljanje izložbenog projekta LINK IN ART 10 i otvorenje izložbe Dokument crteža autorice Emanuele Santini

Predstavljanje ovogodišnjeg izložbenog projekta LINK IN ART 10 na temu Izvan okvira i otvorenje prve od tri projektom obuhvaćene izložbe Dokument crteža autorice Emanuele Santini, održat će se u krčkoj Galeriji Decumanus, u petak, 21. lipnja 2024. godine, s početkom u 21.00 sat. Projekt će predstaviti i izložbu otvoriti kustosica Luisa Ritoša.

Povodom Svjetskog dana glazbe, Krk Music Fest donosi koncerte Vatre, Nene Belana i Fiumensa te jednog od najutjecajnijih The Beatles tribute bendova na svijetu - The Bestbeat

Jedna od najočekivanijih krčkih manifestacija, Krk Music Fest, donoseći brojna gostovanja glazbenika i plesača, započinje točno na Svjetski dan glazbe, 21. lipnja, i traje sve do 23. lipnja. Turistička zajednica Grada Krka, uz potporu Grada Krka, stoga poziva na dobru zabavu, s time da je podršku Festivalu i ove je godine pružila turistička kompanija Valamar Riviera.

Umjesto koncertom Leonore Surian Popov, 68. Ljetne priredbe otvaraju se koncertom Ane Uršule Najev u pratnji jazz sastava Black Coffee

Budući da je koncertni program U ritmu Broadwaya kojim su trebale biti otvorene 68. Ljetne priredbe otkazan zbog bolesti pjevačice Leonore Surian Popov, jedna od najstarijih hrvatskih festivalskih priredbi, 20. lipnja 2024. godine, na Sceni Zidine (Trg Krčkih glagoljaša), s početkom u 21.00 sat, nakon tradicionalnog potpisivanja festivalske povelje, započet će nastupom Ane Uršule Najev u pratnji legendarnog jazz sastava Black Coffee. Ulaz je slobodan!

Priključite se radionici Kintsugi umijeća!

Organizatorice Jasminka Gršković i Vlatka Rosa Janjić sve zainteresirane otočane - ljubitelje doživljaja u prirodi pozivaju na prvu radionicu iz ciklusa posvećenog Kintsugi umijeću. Radionica koju će voditi konzervatorica-restauratorica Vlatka Rosa Janjić održat će se, u četvrtak, 20. lipnja 2024. godine, s početkom u 18.00 sati, u masliniku nadomak grada Krka, a njezini će sudionici uz degustaciju domaćih proizvoda i vina ugodno vrijeme provesti savladavajući tradicionalno japansko umijeće popravljanja. Ova metoda, koja ističe i poštuje nesavršenosti, polomljenim predmetima udahnjuje novi život, upisujući ljepotu u ono što se nekada smatralo bezvrijednim i otpisanim.

68. Ljetne priredbe: Splet kvalitetnih glazbenih, kazališnih i izložbenih sadržaja za sve generacije

Krk koji se s pravom naziva gradom povijesti i kulture, između 20. lipnja i 30. kolovoza 2024. godine, iznova je domaćin Ljetnih priredbi, jednog od festivala s najdužom tradicijom na istočnojadranskoj obali koji je kvalitetnim kulturnim sadržajima i autentičnim lokacijama postao prepoznatljiv otočni kulturno-turistički proizvod.

Udruga Kreativni Krk: Završni koncert polaznika svih glazbenih radionica i izložba radova prve generacije likovne radionice

Udruga Kreativni Krk posljednjih godina, unutar novouređene prostorije u svome sjedištu (na Šetalištu sv. Bernardina), organizira razne umjetničko-edukativne radionice namijenjene djeci i mladima, i to vodeći se promicanjem glazbe i likovnosti. Budući da je Udruga primarno osnovana s ciljem poticanja svih generacija na glazbeno izražavanje, odnosno stvaranje nove glazbe, prve pokrenute radionice bile su upravo glazbene.

Međunarodni dan joge i serija besplatnih ljetnih joga vježbi

Grad Krk još se jednom priključuje obilježavanju Međunarodnog dana joge (International Day of Yoga) koji se globalno slavi 21. lipnja! Stoga, započnite jutro rekreacijom na otvorenom te ispunite duh i tijelo pozitivnom energijom, uz vodstvo licencirane joga instruktorice, terapeutkinje i poznavateljice indijske filozofije Svjetlane Vrkljan Radovčić poznatije kao Svjetlana Surya (joga protokol).

Izložba Prijatelji mora: Otkrijte fotografske zapise posvećene živopisnoj otočnoj kulturno-zabavnoj ponudi

Ako se narednih dana prošećete Krčkom rivom, točnije Šetalištem sv. Bernardina, zateći će vas pomalo neočekivan prizor - izložba fotografija velikog formata koje donose priču o živopisnoj otočnoj kulturno-zabavnoj ponudi često obilježenoj sintezom prošlosti i sadašnjosti.

Dani grada Krka: Krčka umjetnica Andrea Staničić predstavila grafike, crteže, fotografije, umjetničke objekte i knjige inspirirane ljudskom figurom i prirodom

U Galeriji Decumanus, u organizaciji Centra za kulturu Grada Krka, 04. lipnja 2024. godine, u završnici programa priređenog u povodu proslave Dana grada Krka, otvorena je izložba grafika, crteža, fotografija, umjetničkih objekata i knjiga pod nazivom Studije čija je autorica svestrana krčka umjetnica Andrea Staničić.

Udruga Rukotvorine Krk: Besplatna Školica keramike srijedom za sve kreativne školarce

Uvijek vrijednije članice Udruge Rukotvorine Krk, od 15. svibnja, pa sve do 16. listopada 2024. godine, organiziraju Školicu keramike - seriju kreativnih radionica namijenjenih djeci školskog uzrasta.