Najmlađoj publici dane upute za očuvanje prirode raznolikosti

Drugi ovogodišnji program namijenjen najmlađim posjetiteljima Ljetnih priredbi, predstava Lara u svijetu životinja kreirana u produkciji Kazališta Smješko, pred punim auditorijem Scene Zidine, odigrana je 31. srpnja 2019. godine.

Lara u svijetu životinja predstava je edukativnog i ekološkog sadržaja kojom se na zanimljiv način progovorilo o odnosu ljudi i prirode te najmlađu publiku kroz igru upoznalo sa svijetom domaćih autohtonih i zaštićenih životinjskih i biljnih vrsta. U ovoj dinamičnoj predstavi, autora Hrvoja Zalara i redateljice Ivane Boban, simpatične ljudske i životinjske likove utjelovili su: Vini Jurčić, Robert Španić i Marija Šegvić. Glazbu potpisuje Damir Šimunović, a scenografiju i kostime Zdravka Ivandija Kirigin.

Izlet u prirodu nekima i nije najdraža stvar na svijetu. Ali, kada se iza svakog stabla ili ispod svakog kamena mogu pronaći njihovi stanovnici stvari postaju puno zanimljivije. Klepetan Rodan, misica Risica, gospođa Šišmišica i zec Martin Lijepouhi samo su neki od šumskih likova koji su s krčkim mališanima, uz glavnu protagonistkinju - djevojčicu Laru, rado podijelili pokoji savjet o tome što svatko od nas može učiniti kako bi se spriječilo uništavanje životinjskog i biljnog svijeta! Ova kazališna igra, 2017. godine, predstavljena je na Naj Naj Festivalu u Zagrebu, 57. Međunarodnom festivalu djeteta u Šibeniku te Festivalu Eko pozorišta u Bačkoj Palanci.

Dječji kazališni program 63. Ljetnih priredbi nastavlja se već 17. kolovoza (s početkom u 20.00 sati) kada najmlađe posjetitelje festivala očekuje još jedna predstava Kazališta Smješko, i to popularni Kraljević Čuperko. Ulaznice za nadolazeće programe Ljetnih priredbi mogu se kupiti u Galeriji Decumanus (svakim danom osim nedjelje, između 10.00 i 12.00 te 19.00 i 22.00 sata) ili rezervirati telefonom na 051 220 041, odnosno mailom na kultura@gradkrk.net. Festival organizira Centar za kulturu Grada Krka.