Naši najpoznatiji susjedi Krčane podsjetili na neka bolja vremena

Nastavak dramskog programa 65. Ljetnih priredbi donio je još jednu uspješnicu proizašlu iz radionice Kerekesh teatra, i to komediju Susjedi koja se na Sceni Zidine, pred punim gledalištem, odigrala 03. kolovoza 2021. godine.

U režiji glumačkog veterana Ljubomira Kerekeša, naši najpoznatiji susjedi stali su i krčke kazališne daske, a publici su priredili nešto uglavnom teško izvedivo - dvije svadbe u isto vrijeme. Na putu punom predbračnih zavrzlama, dvoje glavnih protagonista nekoliko je puta testiralo odanost i vjeru u ljubav kod svojih boljih polovica, iako je poznato da prava ljubav ne treba provjeru te da su žene uglavnom inteligentnije od muškaraca. Posebice od našeg dvojca. Uglavnom, Ferdo, Jura, Lili i Bela Krčane su dobro nasmijali, ali i svojim pričama podsjetili na neka bolja vremena..., s time da su ih ovom prigodom utjelovili Ljubomir Kerekeš, Darko Janeš, Tamara Šoletić i Antonija Stanišić Šperanda.

U nastavku kazališnog dijela Ljetnih priredbi, već u srijedu, 11. kolovoza, na redu je komedija Savršeni partner nastala u produkciji popularnog Teatra Gavran, a u ponedjeljak, 23. kolovoza, komedija Jel´ tako, Zorane? kreirana u zajedničkoj produkciji Kazališta Moruzgva i Kazališta Marina Držića.

Financijsku podršku ovogodišnjim Ljetnim priredbama, za čiju se organizaciju već tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, pružili su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Krk, Turistička zajednica Grada Krka i Vinarija Katunar.