Športsko-ribolovno društvo Lovrata ugostilo Međužupanijsko prvenstvo u sportskom ribolovu za kategoriju U-21

Športsko-ribolovno društvo Lovrata iz Krka, između 26. i 28. travnja 2024. godine, ugostilo je Međužupanijsko prvenstvo u sportskom ribolovu za kategoriju U-21, s time da se za uspješnu organizaciju, pored domaćina, pobrinuo i Hrvatski savez za sportski ribolov na moru.

Prvenstvo je okupilo 48 ribolovaca iz osam hrvatskih županija raspoređenih u 12 otvorenih brodica. Lovilo se dva dana po pet sati, i to po lijepom vremenu. Natjecanje su sudili: Alan Zvonimir Kolaković i Robert Stermečki.

U pobjednika prvenstva promaknuo se Vito Ferara iz Sportskog kluba za ribolov na moru Pirka iz Tribunja koji je tijekom dva dana ulovio 106 riba ukupno teških 7,5 kg. Drugo mjesto osvojio je Milan Rukavina iz Kluba za sportski ribolov na moru Bura iz Karlobaga, dok je treću poziciju zauzeo Dominik Ferjančić iz Športsko-ribolovnog društva Zubatac iz Zadra. Među krčkim ribolovcima izvrsni su bili Leon Bajčić - četvrti u ukupnom poretku i Tomas Lukarić - peti, dok je Nikola Kosić osvojio 26. mjesto. S tim su rezultatima sva trojica osigurala nastup na nadolazećem Državnom prvenstvu.

U konkurenciji parova, tim Športsko-ribolovnog društva Lovrata u sastavu Leon Bajčić i Tomas Lukarić zaslužio je titulu međužupanijskih prvaka s dva plasmanska boda ispred drugoplasiranog tima Športsko-ribolovnog društva Tunera iz Jadranova u sastavu Antonio Rek i David Gojković Jurotić te šest plasmanskih bodova ispred trećeplasiranog tima Športsko-ribolovnog društva Zubatac iz Zadra u sastavu Dominik Ferjančić i Dinko Klarić.

Tijekom natjecanja ukupno je ulovljeno 1.480 riba ukupno teških 124 kg, s time da je najveću ribu ulovio Vito Liverić, i to pica teškog 473 grama. Vaganje ulova oba natjecateljska dana održano je na dijelu Šetališta Sv. Bernardina u gradu Krku. Otvaranje i zatvaranje natjecanja odvijalo se u Hotelu Dražica, a nagrade su ribolovcima uručili suci u društvu krčkog gradonačelnika Darija Vasilića.