68. Ljetne priredbe: Najbolje od najboljeg, 15 godina stand up karijere Vlatka Štampara

Dramski program 68. Ljetnih priredbi započinje u ponedjeljak 01. srpnja 2024. godine, na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša), s početkom u 21.30 sati, stand up komedijom Vlatka Štampara tijekom koje će, u povodu 15 godina karijere, s publikom podijeliti svoje najbolje, najdraže, najcrnije i najiskrenije fore. U slučaju lošeg vreman nastup seli u Veliku vijećnicu Grada Krka - Kino Krk! Cijena ulaznice iznosi 12,00 eura.

Svoj drugi nastup u gradu Krku ovaj poznati stand up komičar najavio je sljedećim riječima:

– Prošlo je 15 godina od prvih nastupa. 15 godina karijere. Čudno mi je to nazivati karijerom. Malo prepompozno. Ali ipak je 15 godina nečega. Vježbanja. 15 godina pišem fore i konstantno razmišljam kako i s čim vas mogu nasmijati. Hrpe ispisanih blokića, notesa, natuknica, grešaka, zabluda i nejasnoća. I onaj sveprisutni komičarski strah da si sve smiješno već rekao. I da je gotovo. Od nastupa po birtijama, restoranima, festivalima, kazalištima, domjencima, svadbama, HNK-ovima i vatrogasnim zabavama, Lisinskima i prčijama. Bilo je svega. A imam osjećaj da sam tek krenuo. Odnosno, nadam se da sam tek krenuo. U dosadašnjoj sam karijeri napisao pet stand-up specijala: Bratec je trd, Štamparska greška, Odraslost, Bolja polovica i Zabezeknut. Uskoro je u planu novi, šesti special. Ukupno imam više od 10 sati fora, mesa, materijala s kojim vas mogu dobiti, slomiti i nasmijati. A to mi je najdraže. Nasmijavati vas. Neke fore više ne izvodim, nekima je prošao rok, neke jednostavno više nisu ja. Ali svaki show ima svoje najbolje, najbrutalnije, najiskrenije fore. Plan je bio sakupiti sve te hitove, ubojice, fore odlikaše i napraviti set-listu najbolje od najboljeg. Šlag svih 15 godina rada i truda. U dva sata kaosa. Nemate pojma što vas čeka. Neću vam dati da dođete do daha…

Za one koji ga još uvijek ne znaju, Vlatko Štampar je nikad pronađeno utjelovljenje svih suludih misli koje svatko od nas pomišlja u onom dijelu uma koji s razlogom ignoriramo. Za one koji su ga doživjeli, Vlatko je bio i ostaje ventil, pipa, sasvim suludih asocijacija koje u kombinaciji s njegovom nezamjenjivom manirom neizbježno mame smijeh i čine ga jednim od ponajboljih komičara na ovim prostorima. Osim u Mađarskoj!

Financijsku podršku ovogodišnjim Ljetnim priredbama, za čiju se organizaciju već tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, pružili su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Krk i Turistička zajednica Grada Krka.

Ulaznice za sve programe Ljetnih priredbi kupuju se na prodajnom mjestu u Galeriji Decumanus, Josipa Jurja Strossmayera 2 (stari grad), unutar njezinog redovnog radnog vremena, od ponedjeljka do subote, između 10.00 i 12.00 te 20.00 i 23.00 sata. U suprotnom, mogu se rezervirati telefonom na 051 220 041.