Novi promidžbeni sadržaji, skorašnja događanja i iznimni turistički rezultati - prilog su obilježavanju Svjetskog dana turizma

Motivi ovogodišnjeg Svjetskog dana turizma

Pandemija koronavirusa proizvela je nesagledive društvene i ekonomske posljedice, negativno utječući kako na razvijene, tako i na ekonomije u razvoju, najintenzivnije pogodivši upravo one najugroženije. Međutim, povratak turizma u pretpandemijske okvire trebalo bi značajno pridonijeti sveukupnom oporavku i rastu. Upravo iz tih razloga Svjetska turistička organizacija (World Tourism Organization – UNWTO) odredila je kako će ovogodišnji Svjetski dan turizma biti fokusiran na turizam koji bi trebao pridonijeti konceptu inkluzivnog ili uključivog rasta koji podrazumijeva pravednu priliku za sve sudionike obuhvaćene ekonomskim rastom, a što, naposljetku, ima potencijal rezultirati dobrobitima za svaki segment društva. Prema tome, sam bi turizam trebalo shvaćati puno šire od puke statistike, čime dolazimo do spoznaje kako iza svake brojke stoji čovjek. Svjetska turistička organizacija zato poziva sve svoje članice, tvrtke, asocijacije i pojedince da osvijeste i proslave jedinstvenu sposobnost turizma koja omogućava da nitko ne ostane zaboravljen.

Svjetskim danom turizma, koji se svake godine obilježava 27. rujna (simbolička točka koja sažima kraj sezone na sjevernoj i početak sezone na južnoj polutki!) tako se potiče svijest o socijalnoj, kulturnoj, političkoj i ekonomskoj vrijednosti turizma, ali i svijest o doprinosu koji taj sektor može pružiti u postizanju ciljeva održivog razvoja. (Domaćin službene ovogodišnje proslave Svjetskog dana turizma bit će Obala Bjelokosti. Ondje će se slaviti sposobnost turizma da generira inkluzivni razvoj, ukazujući tako na prilike za milijune ljudi diljem svijeta.)

 

Novi promidžbeni sadržaji i skorašnja događanja

Upravo povodom Svjetskog dana turizma, Turistička zajednica Grada Krka motivirana ciljevima te globalne inicijative, predstavlja nove sadržaje i najavljuje dva skorašnja događanja.

Promidžbeni video diptih - Visit Krk City: Hike & Bike i Visit Krk City: History & Culture - tematski je poziv na uživanje u svim blagodatima prirode (Visit Krk City: Hike & Bike) te istraživanje nebrojenih znamenitosti (Visit Krk City: History & Culture) kojima obiluje grad Krk i njegova šira okolica. Ovdje je riječ o atraktivnim video impresijama koje otkrivaju turističke proizvode i sadržaje posebno zanimljive u ugodnom periodu pred i posezone, a čija je premisa, naravno, održivost. Ti će se video zapisi moći pregledati na službenim internetskim stranicama Turističke zajednice Grada Krka, kao i na njezinim društvenim mrežama.

 

 

 

Na sam Svjetski dan turizma, u ponedjeljak, 27. rujna, u skladu s epidemiološkim uvjetima, promenadni nastup duž rivu i starogradsku jezgru, s početkom u 19.00 sati, održat će riječka Klapa Intriga. Njezini članovi, danas već iskusni pjevači, zanat klapske pjesme brusili su u ponajboljim kvarnerskim klapskim sastavima, a ta su im iskustva priskrbila ostvarenje sna, tj. omogućila da glazbu počnu kreirati onako kako najviše vole i najbolje znaju. Na njihovom se repertoaru mogu pronaći obrade mnogih domaćih i svjetskih hitova i svima dobro znanih evergreena. Tijekom petogodišnje karijere klapa je zabilježila brojna predstavljanja na kvarnerskim i istarskim festivalima, a spoj različitih osobnosti i opipljive emocije utkane u glazbu, ovom su sastavu priskrbili nisku poklonika. Kako to rade Intrige doznajte prateći njihovu krčku promenadu!

 

 

Podsjetimo, i kako se uskoro bliži novi termin jedinstvenog biciklističkog eventa. U organizaciji zagrebačke tvrtke Adria Bike Group - HD Navigation d.o.o., u subotu, 02. listopada, prvim poglavljem serije Epic Rides Hrvatska obuhvaćena je tura Šotovento - Epic Ride Krk koja će sudionike željne rekreacije, ali i uživanja u nezaboravnim prirodnim ambijentima, provesti zapadnim dijelom otoka Krka - Šotoventom, njegovim slikovitim pašnjacima, šumama i maslinicima. Start se planira u 10.00 sati s Trga krčkih glagoljaša, a kotizacija iznosi 175,00 kuna, s time da su svi ostali podatci dostupni na internetskim stranicama organizatora: adriabike.hr.

 

 

Čestitke svim turističkim djelatnicima

U kontekstu Svjetskog dana turizma, a nastavno na iznimne turističke rezultate, odnosno ostvarenih više od milijun noćenja u komercijalnom smještaju u periodu do polovice rujna ove godine, Turističke zajednice Grada Krka još jednom svim djelatnicima u turističkom sektoru čestita na iznimnom trudu, odgovornom pristupu i, naravno, iznimnim rezultatima!

– U dobroj atmosferi, ali i trenutku u kojem ulice još uvijek vrve turistima, Svjetski dan turizma ove ćemo godine obilježiti, ponajprije, kao zahvalu našim sugrađanima, koji su svojim radom, predanošću i gostoprimstvom omogućili ovako uspješnu sezonu, kazala je Ivana Kovačić, direktorica Turističke zajednice Grada Krka, dodavši, kako je opće poznato da se zahvala najiskrenije iskazuje pjesmom, tako da će je Krčanima, uskoro, promenadnim koncertom prenijeti Klapa Intriga.