Obavijest o neodržavanju Dana turizma i aktivnostima Turističke zajednice Grada Krka

Zbog pogoršane epidemiološke situacije na području Primorsko-goranske županije, kao i u ostalim dijelovima Hrvatske, Turistička zajednica Grada Krka obavještava da se ove godine, povodom Dana turizma, neće održati tradicionalno okupljanje dionika sveukupne turističke ponude, inače planirano za kraj mjeseca listopada. U skladu sa svim zdravstvenim i sigurnosnim preporukama te pooštravanjem mjera vezanih uz javna okupljanja, kao i s obzirom na neizvjesnu situaciju koja nas očekuje u nadolazećem razdoblju, organizatori ovog skupa smatraju kako je u ovome trenutku navedena odluka najprimjerenija. Od trenutka proglašenja pandemije, Turistička zajednica Grada Krka savjesno i odgovorno prati situaciju i preporuke nadležnih institucija vezane uz sprječavanje širenja koronavirusa, a sve u svrhu omogućavanja sigurnosti i zaštite zdravlja domicilnog stanovništva i turista, ali i funkcioniranje gospodarstva.

U nastojanju da se produlji rad ugostiteljskih objekata na području Grada Krka, kao i poveća konkurentnost destinacije, donesena je Odluka o sufinanciranju troškova testiranja na bolest COVID-19 za turiste na području Grada Krka. Javni poziv za sufinanciranje troškova testiranja, 07. listopada 2020. godine, objavljen je na službenim internetskim stranicama Turističke zajednice Grada Krka i Grada Krka. A ovim se putem, još jednom, svi zainteresirani pružatelji smještaja pozivaju na uključivanje u ovu inicijativu.

Također, ove se jeseni po prvi put provodi nova promotivna kampanja pod nazivom Put do okusa Krka - Travel to taste Krk kojoj je cilj predstaviti gastronomsku ponudu restorana, konoba i kušaone na području i okolici grada Krka, kao i promovirati proizvode lokalnih OPG-ova.

Turistička zajednica Grada Krka u nadolazećem će razdoblju energiju i resurse usmjeriti na pripremu turističke, 2021., godine, a što će zahtijevati iznimnu fleksibilnost i spremnost za brze prilagodbe danim okolnostima. Iskustvo ove turističke sezone pokazalo je da su stabilna i sigurna epidemiološka situacija, blizina naših glavnih emitivnih tržišta, duga tradicija turizma i kvalitetna turistička ponuda naše glavne prednosti. I u budućem razdoblju, naglasak će biti stavljen na odgovorno ponašanje čitave zajednice, pridržavanje propisanih mjera, kao i postizanje higijenskih standarada, budući da će percepcija sigurnosti i iduće godine, zasigurno, biti osnovni motiv dolaska u destinaciju, a visoka zdravstvena sigurnost gostiju poseban prioritet.

I za kraj, sve se Krčane poziva da poprate nadolazeću retrospektivu ovogodišnjih događanja, i to u okviru dokumentarnog izložbenog projekta MI.20 - manifestacije + nagrade + suveniri, koji će se, uz puno uvažavanje epidemioloških preporuka, moći razgledati u krčkoj Galeriji Decumanus, u periodu od 16. do 30. studenog ove godine, radnim danom između 10.00 i 13.00 sati. Postav ove izložbe donijet će ciklus fotografija velikog formata probranih motiva zabilježenih na najznačajnijim gradskim manifestacijama, koncertima i sportskim događajima, kao i novoizabrane suvenire iz serije Dar iz Krka koji su ove godine motivirani svetačkim legendama te nedavno započetim projektom Camino Krk. Dodajmo tome kako su neke od tradicionalnih manifestacija, poput Krčkog sajama - Lovrečeve, Krčkih jedara ili Dana smokava, ove godine održane u revidiranom izdanju, uvažavajući epidemiološke preporuke. Jednako tako, tijekom ljeta, odrađena je i serija manjih događanja, pod krilaticom Krk Island - A Place to Call Home, a čiji je koncept osmišljen na način da se ispoštuju preporuke i ograničenja vezana uz okupljanja. U dijelu izložbe rezerviranom za prezentaciju ovogodišnjih nagrada, svoje mjesto zaslužilo je i nacionalno priznanje dodijeljeno Gradu Krku kao najboljem malom gradu u najprestižnijoj kategoriji ukupne kvalitete života!

 

01-mi20.jpg

 

02-mi20.jpg

 

03-mi20.jpg

 

04-mi20.jpg