Pretpremijera Exitovog Taksimetra odigrana na krčkoj sceni

U nastavku dramskog programa Ljetnih priredbi, 03. kolovoza 2016. godine, pred punim auditorijem Scene Zidine, odigrana je pretpremijera Taksimetra, nove kazališne uzdanice Teatra Exit, rađene prema tekstu slovenskog pisaca, pjesnika i scenarista Gorana Vojnovića.

Predstava je to kojoj na zanimljiv, exitovcima svojstven način polazi za rukom otkriti što se događa taksistu na ulicama Zagreba dok se u njegovom taksiju vozi mnoštvo različitih karaktera, od konceptualnog umjetnika, preko tajanstvene dame koja to nije, novopečenog japija i bivšeg pankera, pa sve do neiskusnog svećenika, pasioniranog demonstranta, ali i starog, usamljenog profesora marksizma, u čijim se ispovijestima zrcale svi problemi i frustracije vremena u kojem živimo. Taksista i putnike u ovoj su gotovo dvosatnoj drami prožetoj britkim humorom zaigrali izvrsni Zijad Gračić i Robert Budak, dok je režija povjerena veteranu Matku Raguži.
Za sve one koji su propustili krčku izvedbu, Taksimetar mogu pogledati 04. ili 06. kolovoza, u završnici sedmih po redu Ljetnih noći Teatra Exit, što se odvijaju u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt.