U skladu s nedavno usvojenom Strategijom razvoja turizma otoka Krka koja promiče zajedništvo u cilju stvaranja uvjeta za uspješno pozicioniranje otoka Krka na turističkom tržištu, Turistička zajednica otoka Krka pokrenula je zajedničke projekte i programe u nastojanju da poveže otočne gospodarske subjekte.
Takvi zajednički sportski ili gastro programi, osmišljeni u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama i ugostiteljima, a čija je realizacija zakazana za proljeće ove godine, intenzivnije će se promovirati van otoka Krka, kako bi se naposljetku, u periodu predsezone, privukao što veći broj gostiju.
Gastro programi obuhvaćeni ovom inicijativom su Krk food fest - Dani šurlica i šparoga (08. - 30. travnja) te Krk food fest - Dani janjetine i sira (06. - 28. svibnja), a njihovo provođenje, pored obogaćivanja predsezonske ponude, odvija se i s ciljem promoviranja lokalnih, autohtonih te certificiranih proizvoda (poput pršuta, maslinovog ulja, vina, sira ili janjetine), kreiranja tematskih menija koji se potom nude po promotivnim cijenama, omogućavanja promocije različitim kanalima (bilo da se radi o medijima ili direktnom marketingu), te upoznavanja gostiju s raznolikom ponudom otočnih ugostiteljskih objekata, imajući u vidu specifične interijere i dodatne sadržaje.
Prezentacija ovogodišnjih predsezonskih sportskih i gastro programa, kao i plan njihove promocije koji se definira u suradnji s riječkom Agencijom Astoria, održat će se 17. veljače 2017. godine u Velikoj gradskoj vijećnici, s početkom u 11.00 sati. Svi oni koji prepoznaju svoj interes uključivanjem u ovu inicijativu pozivaju se da prisustvuju prezentaciji, s time da je sudjelovanje potrebno najaviti najkasnije 15. veljače, i to mailom na adresu jedne od lokalnih turističkih zajednica, odnosno mailom na
tz-otoka-krka@ri.t-com.hr ili telefonom na 051 221 359.