Priključite se projektu Safe stay in Croatia!

Republika Hrvatska je zbog dobre epidemiološke situacije tijekom prošle godine prepoznata kao sigurna destinacija, a u želji da se taj trend nastavi Ministarstvo turizma predstavilo je projekt Safe stay in Croatia (#safestay).

Riječ je o nacionalnoj oznaci sigurnosti koja predstavlja važan korak u pozicioniranju Hrvatske kao sigurne i nadasve poželjne destinacije za odmor. Navedena platforma tako predstavlja dodatni poticaj svim dionicima u lancu putovanja - od zračnih luka, autobusnih stanica, benzinskih postaja, muzeja pa sve do smještajnih objekata - da se nastave pridržavati epidemioloških mjera čime se uvelike pridonosi povoljnoj epidemiološkoj situaciji. Stoga, sve one koji sudjeluju u turističkoj aktivnosti Grada Krka i želite svojim postupcima pridonijeti sigurnom turizmu poziva se na uključivanje u ovaj projekt, odnosno na prijavljivanje svojih objekata.

 

Na internetskoj stranici safestayincroatia.hr mogu se pronaći opći uvjeti i pravila, kao i protokoli za dobivanje oznake Safe stay in Croatia!

 

  1. Uvjete i pravila za uključenje u projekt za smještajne objekte preuzmite: OVDJE.
  2. Uvjete i pravila za uključenje u projekt za ugostiteljsku djelatnost preuzmite: OVDJE.
  3. Svoj objekt za dobivanje oznake Safe stay in Croatia prijavite: OVDJE.

 

Postupak prijave

 

Postupak prijave za zaprimanje nacionalne oznake sigurnosti Safe stay in Croatia moguć je isključivo putem internetske stranice: safestayincroatia.hr, i to na sljedeći način. Najprije, na naslovnici portala potrebno je odabrati opciju Prijavi se nakon čega će se otvoriti obrazac kojeg je potrebno u cijelosti popuniti kako bi prijava bila valjana. Iz padajućeg izbornika potom je potrebno odabrati kategoriju i potkategoriju poslovanja, a u rubrici Ime pružatelja usluge upisati ime subjekta, odnosno pravne osobe. Zatim se u rubrici Naziv objekta prijave upisuje ime pod kojim subjekt želi biti prikazan u tražilici, tj. ime po kojem je subjekt prepoznatljiv u javnosti (ime hotela, restorana, kampa, atrakcije i slično). Nakon što se ispuni sve prethodno navedeno, a prije nego li se odabere opcija Pošaljite svoju prijavu, obvezno je potvrditi pristanak na nadzor provedbe svih protokola, kao i navod da je subjekt upoznat sa svim elementima zaštite privatnosti. Ako se ispravno popune sva polja, na ekranu će se ispisati poruka zahvale na sudjelovanju. Nakon toga, projektni tim pregledat će prijavu i o uspješnosti prijave obavijestiti korisnika putem prijavljene e-mail adrese te ga uvrstiti u popis nositelja nacionalne oznake sigurnosti Safe stay in Croatia. Ime objekta, odnosno pružatelja usluga bit će, potom, vidljivo na internetskoj stranici projekta. Također, nakon prijave s točnim i ispravnim podacima, korisnik će na e-mail adresu zaprimiti sigurnosnu oznaku u vektorskom formatu, a koju možete koristiti u svojoj poslovnoj komunikaciji, kao i u označavanju svojih marketinških kanala (internetskih stranica, brošura, reklama i slično, neovisno radi li se o tiskanim ili digitalnim medijima). Preporučuje se oznake koristiti na uočljivom mjestu (ulaznim vratima, na recepciji i slično) kako bi svim gostima bilo vidljivo da objekt poštuje propisane protokole za siguran boravak u Hrvatskoj. Fizičke oznake tj. naljepnice mogu se preuzeti u Turističko-informativnom centru Turističke zajednice Grada Krka (Ul. Josipa Juraja Strossmayera 9, Krk), ali isključivo nakon ulaska u projekt!

 

safe-stay-2.jpg

 

safe_stay_in_croatia_02.jpg