Priključite se radionici Kintsugi umijeća!

Organizatorice Jasminka Gršković i Vlatka Rosa Janjić sve zainteresirane otočane - ljubitelje doživljaja u prirodi pozivaju na prvu radionicu iz ciklusa posvećenog Kintsugi umijeću. Radionica koju će voditi konzervatorica-restauratorica Vlatka Rosa Janjić održat će se, u četvrtak, 20. lipnja 2024. godine, s početkom u 18.00 sati, u masliniku nadomak grada Krka, a njezini će sudionici uz degustaciju domaćih proizvoda i vina ugodno vrijeme provesti savladavajući tradicionalno japansko umijeće popravljanja. Ova metoda, koja ističe i poštuje nesavršenosti, polomljenim predmetima udahnjuje novi život, upisujući ljepotu u ono što se nekada smatralo bezvrijednim i otpisanim.

Poznat kao popravak zlatom, Kintsugi je umjetnost popravljanja (uglavnom) polomljene keramike, i to spajanjem dijelova pomoću smole nalik tvari prožetoj zlatnim prahom, što keramičkom predmetu naposljetku osigurava zaista jedinstven izgled. Popravljani predmeti tako se, u kontekstu japanske kulture, smatraju vrjednijima od onih koji nikada nisu bili oštećeni.

Cijena radionice po osobi iznosi 50,00 eura, a zbog ograničenog broja polaznika potrebna je prethodna prijava telefonom na broj 095/1996881 (Jasminka Gršković) ili putem sljedeće poveznice: https://fb.me/e/2gbDPcyPv. Okupljanje sudionika radionice bit će na parkingu Sportsko-rekreacijskog centra Josip Uravić Pepi (Ul. Slavka Nikolića).