Publicirana nova turistička karta otoka Krka

S namjerom intenziviranja promotivnih sadržaja, u kontekstu priprema za sljedeću turističku sezonu, Turistička zajednica otoka Krka dio svojih aktivnosti usmjerila je u pripremanje i publiciranje promidžbenih materijala.

Uz redizajn brošure Krk info kojim su obuhvaćene sve za otok relevantne informacije, početkom rujna objavljena je i nova turistička karta otoka Krka koja sadrži sve najbitnije i jasno strukturirane podatke o otočnim destinacijama, i to u skraćenoj verziji.

Riječ je o karti B1 formata (700 x 1000 mm) sa sadržajima raspoređenim na dvije strane. Na prvoj se tako nalazi karta otoka s označenim kulturno-povijesnim spomenicima, informativnim centrima, općim informacijama i oglasima vezanim uz prethodno objavljene biciklističke i pješačke karte, dok su drugom obuhvaćeni podatci o destinacijama: Gradu Krku te općinama Omišalj, Malinska-Dubašnica, Punat, Baška, Vrbnik i Dobrinj. Svaka od tih destinacija predstavljena je opisom, preporukama, gastronomskim specifičnostima i outdoor aktivnostima, a u zasebnim cjelinama izdvojene su manifestacije, kulturno-povijesne znamenitosti i ostale atrakcije. Tekstovi obuhvaćeni kartom publicirani su na hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku, dok je njezino oblikovanje bilo povjereno Valteru Stojšiću.

Ova će se karta, u narednom razdoblju, moći pronaći na sajmovima na kojima će sudjelovati Turistička zajednica otoka Krka, a trenutno se može preuzeti u turističko-informativnim centrima svih otočnih destinacija, pa tako i u krčkom Turističko-informativnom centru, Ul. Josipa Jurja Strossmayera 9.

S namjerom da se prilagodi rastućim trendovima digitalizacije, a s ciljem uvođenja ekološki prihvatljivih rješenja, u tijeku je i priprema karte u digitalnoj verziji do koje će voditi pripadajući QR kod.