Put do okusa Krka - nova promotivna kampanja TZ Grada Krka
Put do okusa Krka (Travel to Taste Krk) nova je promotivna kampanja Turističke zajednice Grada Krka kojoj je zadaća predstaviti jesenju ponudu u restoranima, konobama i kušaonicama na području i u okolici grada Krka.
Možemo slobodno kazati kako je naš otok riznica autentičnih delicija poput sira, pršuta (podsjetimo se kako je upravo Krčki pršut prvi hrvatski proizvod na razini Europske unije zaštićen oznakom zemljopisnog podrijetla!), janjetine, šurlica, maslinovog ulja (zaštićenog oznakom izvornosti) i žlahtine, a ove jeseni omogućit će vam uživanje u svim navedenim specijalitetima baš tamo gdje nastaju.
Prema tome, tijekom listopada i studenog, moći ćete upoznati jelovnike prepune namirnica otočnih proizvođača koji već prepoznatljive okuse spajaju u novu gastronomsku priču. Jer, jesti lokalno znači razumjeti odakle dolaze najbolji okusi; znači hraniti sebe, ali i zajednicu koja je tu hranu proizvela. Osim okusa u kojima uživate, bit ćete u prilici upoznati njihovu povijest i korijene. Prema tome, u suvremenoj gastronomiji s lokalnim namirnicama kvaliteta više nije upitna, već postaje istinski doživljaj!
Tijekom prvog vikenda održavanja, ovu su promotivnu kampanju podržali Kušaona Magriž, Konoba Marija, Konoba Pud Brest i Konoba Ivinčić, a toj su se listi sada pridružili Casa del Padrone, Konoba Šime, Kuća Krčkog pršuta Žužić i Caffettaria XVIII. stoljeće. Na njihovim ćete jelovnicima, stoga, pronaći gastronomske delicije napravljene od izvornih krčkih sastojaka, što znači uživanje u jelima poput šurlica s gulašom, juhe od domaće tikve, presnaca, pečene krčke janjetine s krumpirima, makaruna na brudet (s hobotnicom, lignjom i sipom), riblje juhe, prženih lignji, ribe u krušnoj peći s krumpirima, pite od skute, palačinki sa skutom i marmeladom od smokava, bifteka, rib-eye steaka, Fiorentina steaka, škampa na žaru ili buzaru, lignji kuhanih u vinu s krumpirima, šurlica sa škampima i blitvom, paštete od Krčkog pršuta, maneštre s Krčkim pršutom, makaruna sa žgvacetom od krčkog boškarina, šurlica s kozicama i Krčkim pršutom, torte Krčka kneginja te brojnih drugih slanih i slatkih jela.
Pri posjeti Kušaoni Magriž svakako isprobajte njihove nagrađivane ovčje sireve, posebice Magriž te Črnog i Zelenog Bodula, u čijoj se proizvodnji koristi začinsko bilje: lišće ružmarina, oraha i kadulje, kako bi sirevi bili što finiji, aromatičniji, a prema tome i prepoznatljiviji. Dok u Casi del Padrone i Caffettariji XVIII. stoljeće ne zaboravite isprobati Krčku kneginju, autentičnu slasticu nastalu od namirnica koje su se koristile na dvoru obitelji Frankopan, a inspiriranu renesansnim vjenčanjem Dorotee Blagdanske i Nikole Frankopana.
Ovoj će se listi, s vremenom, sigurno pridružiti i jela ostalih ugostiteljskih objekata, stoga, pozorno pratite objave na Facebook profilu i internetskoj stranici Turističke zajednice Grada Krka!
Kontakt podatci ugostiteljskih objekata uključenih u kampanju:
Kušaona Magriž
Lakmartin 40b, 51517 Kornić
Telefon: 098 925 1625
Radno vrijeme: pon. - sub.: 09.00 - 22.00; ned. 10.00 - 22.00
Konoba pizzerija Marija
Gušternica 53, Vrh
Telefon: 051 865 270
Radno vrijeme: pon. - ned. 10.00 - 24.00
Casa del Padrone
Šetalište sv. Bernardina bb, Krk
Telefon: 051 222 128
Radno vrijeme: pon. - čet. 08.00 - 22.00; pet. - ned. 08.00 - 24.00
Kuća Krčkog pršuta Žužić
Vrh, Bok od Brozića 40, 51500 Krk
Telefon: 051 686 098
Radno vrijeme za listopad: pon. - uto. 12.00 - 21.00; pet. - ned. 12.00 - 21.00
Radno vrijeme za studeni: pon. - uto. 12.00 - 21.00; čet. - ned. 12.00 - 21.00
Konoba Pud brest
Milohnići 54, Milohnići
Telefon: 091 1862 111
Radno vrijeme: čet. - ned. 12.00 - 22.00
Konoba pizzerija Ivinčić
Skrpčići 45a, Skrpčići
Telefon: 051 863 152
Radno vrijeme: pet. - sub.: 12.00 - 24.00; ned. 10.00 - 24.00
Konoba Šime
Obala hrvatske mornarice 3, Krk
Telefon: 098 327 826
Radno vrijeme za listopad: pon. - ned. 10.00 - 21.00
Radno vrijeme za studeni: pet. - ned. 10.00 - 21.00
Caffettaria XVIII. stoljeće
Vela placa 1, Krk
Telefon: 099 702 2727
Radno vrijeme: pon. - čet. 08.00 - 22.00; pet. - ned. 08.00 - 24.00