Re-open EU, nova internetska stranica Europske komisije za sigurna putovanja i turizam u Europi

Europska komisija nedavno je pokrenula novu internetsku platformu Re-open EU za siguran nastavak putovanja i turizma u Europi. Platforma, stoga, u stvarnom vremenu donosi informacije o granicama, dostupnim prijevoznim sredstvima i turističkim uslugama u državama članicama Europske unije.

Re-open EU objedinjava praktične informacije o ograničenjima putovanja, javnozdravstvenim i sigurnosnim mjerama, primjerice o ograničavanju socijalnih kontakata ili nošenju maski za lice, kao i mnoge druge korisne podatke o turističkoj ponudi diljem Europske unije. Na taj se način Europljanima omogućava da donose odgovorne i promišljene odluke o rizicima povezanim s koronavirusom dok planiraju putovanja tijekom i nakon turističke sezone.

Ova je platforma dio paketa za turizam i promet što ga je Europska komisija pokrenula 13. svibnja ove godine kako bi pomogla da se ponovno izgradi povjerenje putnika u Europsku uniju i sigurno pokrene europski turizam uz poštovanje svih potrebnih mjera zaštite zdravlja. Također, ona je prilagođena i upotrebi na mobilnim telefonima, a služi kao glavna referentna točka za svakog tko putuje u Europsku uniju jer su na njoj centralizirane sve relevantne i redovno ažurirane informacije.

Pomoću interaktivne karte, korisnici platforme mogu pretraživati podatke, novosti i savjete za svaku od država članica Europske unije, s time da je ista dostupna na 24 službena europska jezika. Hrvatskoj inačici možete pristupiti: OVDJE.

 

01-re-open.jpg