U Galeriji Decumanus otvorena izložba fotografija Luke Žanića

Nova izložbena sezona u krčkoj Galeriji Decumanus startala je prvim samostalnim predstavljanjem krčkog fotografa Luke Žanića, inače jednog od inicijatora i osnivača Foto kluba Krk.ti na kojima autor krajnje slikovito, ali s dozom melankolije, sukobljava prošlost prepoznatljivih krčkih ambijenata (ulica) i njihovu sadašnjost.
Izložbu je uz samog autora otvorila ravnateljica Centra za kulturu Grada Krka Maja Parentić istaknuvši zadovoljstvo činjenicom što se ovogodišnji galerijski program otvara upravo krčkim autorom koji je na zadovoljstvo nas otočana uspio pronaći područje svojeg djelovanja. Večeras se, nastavlja Parentić, može uživati u dvama fotografskim ciklusima - pejzažima nastalim u okolici grada koji još jednom potvrđuju kako neki od fotografa uspjevaju vidjeti ono što mi ne vidimo, potičući nas tako na razmišnjanje, ali i intimnim fotografskim impresijama manjega formata koje predstavljaju svojevrstan memento Krka i njegovih veduta. Upravo je ovaj potonji ciklus jako zanimljiv jer na inovativan način spaja stare fotografije Krka i Krčana snimljene pred nekoliko desetljeća i današnjost na tim fotografijama zabilježenih scenografija. Ovom se prilikom zahvaljujem Luki, zaključuje Parentić, jer se nadam da će taj ciklus biti jako inspirativan za veći broj posjetitelja, a svi ga zajedno, dajući mu stari fotografski materijal, možemo podržati da i nadalje razrađuje svoju ideju, pa čak je i pretvori u jedinstvenu krčku memorabiliju.
Izložba u krčkoj galeriji ostaje otvorena do 11. veljače, a postav je moguće razgledati svakim radnim danom od 10.00 do 12.00 te 17. do 19.00 sati ili uz prethodnu najavu organizatoru Centru za kulturu Grada Krka (051 220 041). Nakon fotografija Luke Žanića posjetitelji Galerije Decumanus imati će prilike pogledati izložbu rukotvorina članova UABiA otoka Krka koja se otvara na samo Valentinovo, a potom i akrile slikara Miljenka Belera.