Uvertira u Svjetsko nogometno prvenstvo: Izložba Ovdje igra Hrvatska!

Udruga navijača NK Rijeka Plavo bijeli otok i kolekcionar Mišel Budimilić, uz organizacijsku podršku Centra za kulturu Grada Krka, između 11. i 25. studenog 2022. godine, u krčkoj Galeriji Decumanus, priređuju izložbu Ovdje igra Hrvatska! koja tematizira nastupe hrvatske nogometne reprezentacije na svjetskim nogometnim prvenstvima. Izložba predstavlja svojevrsnu uvertiru u nadolazeće Svjetsko nogometno prvenstvo koje će se, u studenom i prosincu, igrati u Kataru.

Na izložbi će biti predstavljene mnoge nogometne memorabilije iz privatne kolekcije Mišela Budimilića, a one podrazumijevaju dresove Hrvatske nogometne reprezentacije, kopačke pojedinih igrača, lopte te razne druge predmete vezane uz nastupe hrvatskih nogometaša na svjetskim prvenstvima. Pored toga, postavom će biti obuhvaćen i dres s prve utakmice hrvatske nogometne reprezentacije odigrane u Zagrebu, 17. listopada 1990. godine, protiv nogometne reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država.

Ulaz je slobodan, a izložba će se moći razgledati od ponedjeljka do subote u jutarnjem terminu, između 10.00 i 13.00 sati, te utorkom, petkom i subotom popodne, između 16.00 i 19.00 sati. Povodom otvorenja izložbe, u petak, 11. studenog, galerija će za sve zainteresirane posjetitelje na raspolaganju biti od 10.00 do 19.00 sati. Službeno otvorenje održat će se s početkom u 10.00 sati!

Udruga navijača NK Rijeka Plavo bijeli otok osnovana je 2017. godine te se uz osnovnu zadaću okupljanja navijača NK Rijeka bavi i brojnim drugim društvenim i humanitarnim aktivnostima. Udruga je posebno ponosna na manifestaciju Oluja na Kvarneru u sklopu koje se, uoči dana Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, na Krčkom mostu priređuje velika bakljada, u spomen na 222 pala hrvatska branitelja s područja Primorsko-goranske županije. Od svog osnutka, Udruga je posvećena i izrađivanju murala diljem otoka, od kojih je posljednji izrađen upravo u gradu Krku, a motiviran je 30. obljetnicom Bitke za Vukovar.