Vijesti

Obavijest: U rad pušten semafor na raskrižju Vinogradske ulice i Ul. Slavka Nikolića

Danas, 03. prosinca 2021. godine, u 10.30 sati, u rad je pušten semafor na raskrižju Vinogradske ulice i Ul. Slavka Nikolića u gradu Krku. 

Projekt Uređenja tržnice na malo u gradu Krku zauzeo visoko mjesto na inicijalnoj rang listi proizašloj iz Natječaja za provedbu tipa operacije 7.4.1.

Zbog velike zainteresiranosti korisnika, 30. studenog 2021. godine, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, objavila je inicijalne rang liste za treći Natječaj iz tipa operacije 7.4.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.

04. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka

04. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka, koju saziva njegov predsjednik Nikša Franov, održat će se u srijeduk, 08. prosinca 2021. godine, u Velikoj vijećnici Grada Krka s početkom u 16.00 sati, s time da je predložen sljedeći Dnevni red.

Adven u Krku: Obavijest o izmjenama programa u povodu blagdana sv. Nikole

Zbog najavljenih loših vremenskih prilika, otkazuje se obilazak sv. Nikole po gradu i naseljima grada Krka koji je bio planiran za nedjelju, 05. prosinca. Međutim, u subotu, 04. prosinca, u sklopu programa Sv. Nikola stigao je u naš grad, održat će se dvije predstave za djecu Avanture sv. Nikole, Kazališta Šareni svijet, prva s početkom u 10.00 i druga s početkom u 11.30 sati.

Gradsko društvo Crvenog križa Krk provelo program Prva minuta je najvažnija

Gradsko društvo Crvenog križa Krk u suradnji s Društvom Crvenog križa Primorsko-goranske županije i Srednjom školom Hrvatski kralj Zvonimir sredinom studenog ove godine provelo je hvalevrijedan program naziva Prva minuta je najvažnija.

Poziv na trodijelnu likovnu radionicu Udruge Muzika u koracima

Udruga Muzika u koracima - MooK poziva sve zainteresirane kreativce uzrasta od šest do 14 godina da se uključe u rad trodijelne likovne radionice. U formi dvosatnih susreta, radionica će se odvijati 04., 11. i 18. studenog 2021. godine, u sva tri termina s početkom u 10.00 sati, i to u Društvenom domu Milohnići.

Dva prigodna blagdanska koncerta polaznika glazbenih radionica Udruge Muzika u koracima

Polaznici glazbenih radionica krčke Udruge Muzika u koracima - MooK u ovo će (pred)blagdansko vrijeme krčku publiku dodatno razveseliti dvaju prigodnim koncertnim programima, od koji će se prvi, u subotu, 11. prosinca 2021. godine, s početkom u 12.00 sati, održati na Placi u središtu naselja Milohnići, a drugi, u nedjelju, 12. prosinca, s početkom u 11.30 sati, u polukupoli pored Velikog parka (ispod koprivića) u gradu Krku.

Otvoren Advent u Krku: Grad okupan svjetlom, a lica dobrim raspoloženjem

Unatoč nepovoljnijim vremenskim prilikama, proteklog je vikenda u zaista dobrom raspoloženju otvoren Advent u Krku, i to paljenjem prigodne rasvjete koja je središtu grada podarila magično, blagdansko ruho.

Djeco, pripremite se za skorašnji dolazak sv. Nikole!

Sv. Nikola ove će godine, u nedjelju, 05. prosinca, grad Krk obići na nešto drugačiji način, i to neobičnim vozilom u društvu svojih uvijek dobro raspoloženih pratitelja - krampusa, ali i još pokoje iznenađenje!

O aktualnostima vezanim uz Projekt prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području otoka Krka

Pred sjedištem tvrtke Ponikve voda d.o.o., sredinom studenog ove godine, održana je tiskovna konferencija kojom je obilježena nabava opreme u kontekstu Projekta prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području otoka Krka.

Grad Krk za narednu godinu osigurao sredstva za nabavu lektire u školskoj knjižnici

Na jednom od prethodnih sastanaka Kolegija krčkog gradonačelnika, sukladno prijedlogu Osnovne škole Fran Krsto Frankopan - Matične škole Krk i Područne škole Vrh, u Proračunu Grada Krka za narednu godinu osigurano je 20.000,00 kn s ciljem (su)financiranja nabave školske lektire, odnosno pristupanja formiranju modernog i funkcionalnog knjižnog fonda.

21. Kolegij: II. Izmjenom i dopunom Proračuna Grada Krka za ovu godinu predloženo smanjenje prihoda i rashoda za 6,8 milijuna kn

U Malenoj gradskoj vijećnici, 29. studenog 2021. godine, održan je 21. sastanak Kolegija u čijim su raspravama, pored gradonačelnika Darija Vasilića, sudjelovali Nikša Franov, predsjednik Gradskog vijeća Grada Krka, Franjo Volarić, privremeni gradonačelnikov zamjenik i Marinko Bajčić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Krka.

Obavijest: Dodjela božićnica krčkim umirovljenicima

Temeljem Zaključka Kolegija gradonačelnika, svim umirovljenicima s prebivalištem na području Grada Krka s navršenih 80 godina, a koji NISU korisnici doma za starije osobe te članovi niti jedne udruge umirovljenika, u povodu predstojećeg blagdana Božića, dodijelit će se božićnice u iznosu od 200,00 kuna.

Advent u Krku - serija prigodnih blagdanskih događanja

Na prostoru ispred Velikog parka u gradu Krku (ispod svima dobro znanog koprivića) ove se godine, između 27. studenog i 24. prosinca, priređuje prava adventska priča čija je fabula sazdana od različitih sadržaja namijenjenih publici, zaista, širokog spektra, ali i ponude adventskih specijaliteta.

Javni natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske

Na temelju članka 31. stavka 5. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (Narodne novine broj 20/2018, 115/2018 i 98/2019) i Odluke o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Krka (Službene novine Primorsko-goranske županije broj 25/20), klasa: 320-02/20-01/02, urudžbeni broj: 2142/01-01-20-4 od 23. srpnja 2020. godine, dana 12. studenog 2021. godine objavljen je Javni natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Krka (Službene novine Primorsko-goranske županije broj 27/21) na području katastarskih općina Skrbčići, Poljica, Vrh, Kornić i Krk, koje je Programom raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske za Grad Krk predviđeno za zakup.

Grad Krk odao počast gradu heroju uz svijeće i bakljadu pred novim muralom posvećenom Vukovaru

U drugom dijelu obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u gradu Krku svečano je otvoren impozantan, 130 četvornih metara velik mural posvećen upravo Vukovaru i Hrvatskoj, a istom su prilikom na ovome mjestu zapaljene svijeće za sve stradale u ratu.

U Krku položeno cvijeće i zapaljene svijeće povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, delegacija Grada Krka na čelu s gradonačelnikom Darijom Vasilićem, 17. studenog 2021. godine, položila je cijeće i zapalila svijeće te održala minutu šutnje za sve preminule i nestale u Domovinskom ratu.

Sv. Nikola: Obavijest o otvaranju Pošte sv. Nikole

Galerija Decumanus i ove će godine, između 30. studenog i 06. prosinca, postati Pošta sv. Nikole gdje će svako dijete dobiti priliku da mu u veliki sandučić postavljen na ulaznim vratima ostaviti poruku s ispisanom ili iscrtanom željom. Sv. Nikola vas čeka!

Sv. Nikola: Obavijest o dočeku i podjeli poklon paketa

I ove će godine zbog općepoznatih okolnosti, uslijed epidemije bolesti COVID-19, a podredno tome i provođenju epidemioloških mjera, program dočeka sv. Nikole i podjele poklon paketa biti isti kao i lani.

Radionica: Seoski turizam i kako ga zajednički promovirati putem Digitalnog kataloga seoskog turizma Republike Hrvatske

Udruga ruralnog turizma Hrvatske u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci poziva na jednu od radionica motiviranu temom Seoski turizam i kako ga zajednički promovirati putem Digitalnog kataloga seoskog turizma Republike Hrvatske. Radionica će se održati u srijedu, 17. studenog 2021. godine, u Velikoj gradskoj vijećnici (Kino Krk), Trg bana Josipa Jelačića 2, s početkom u 18.00 sati.

Krčka srednja škola - po peti put Škola ambasador Europskog parlamenta

Prema nedavno provedenoj vanjskoj evaluaciji za školsku godinu 2020./2021., Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir peti je put zaredom obnovila status Škole ambasadora Europskog parlamenta.

Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja

Na temelju članka 47. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, članka 18. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, članka 5. Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, članka 22.a Zakona o sustavu civilne zaštite te članka 9.a Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti i članka 57.a Zakona o trgovini, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, 05. studenog 2021. godine, donio je Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja.

Središte krčke Vecle sad je u novom, štedljivijem ruhu. Investicija bi se trebala vratiti za deset godina

Nakon višemjesečnih radova, planski usporenih u vrijeme trajanja turističke sezone, ovih je dana, kada je riječ o onim najopsežnijim zahvatima, privedena kraju vrijedna investicija energetske obnove zgrade u vlasništvu Grada Krka, kompleksa u kojem među ostalim njenim korisnicima sjedište ima i krčka komunalna tvrtka Vecla.

18. Kolegij: Sukladno Programu udruženog oglašavanja sa strateškim partnerima od interesa za turizam PGŽ u 2022., za promociju destinacije planirano 105.000,00 kn

U uredu gradonačelnika, 08. studenog 2021. godine, održan je 18. sastanak Kolegija u čijim je raspravama, pored gradonačelnika Darija Vasilića, sudjelovao i Marinko Bajčić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Krka.

TZ Grada Krka: Izložba MI.21 - manifestacije + nagrade + suveniri

Iza na prvi pogled kodiranog naziva MI.21 krije se inicijativa Turističke zajednice Grada Krka usmjerena na prezentiranje najznačajnijih gradskih manifestacija, nagrada i novoizabranih suvenira, pored ostalih pažnje vrijednih sadržaja.

Udruga Rukotvorine Krk: Natječaj za sudjelovanje na prigodnoj božićno-novogodišnjoj izložbi

1. Udruga Rukotvorine Krk iz Krka poziva sve zainteresirane likovne umjetnike i hobiste, neovisno o statusu, da svoje radove prijave za sudjelovanje na skupnoj tematskoj izložbi koja će se u gradu Krku odvijati između 10. prosinca 2021. i 20. siječnja 2022. godine.

Istraživačka grupa Osnovne škole Fran Krsto Frankopan na natječaju zaslužila podvodnog robota

Institut za razvoj i inovativnost mladih - IRIM početkom listopada ove godine, u sklopu projekta Građanska znanost: mjerenje i promatranje mora, raspisao je natječaj namijenjen svim zainteresiranim ustanovama u Hrvatskoj koje rade s djecom.

PratiPlan: Predstavljena aplikacija za sudjelovanje u javnim raspravama o prostornim planovima Primorsko-goranske županije

Geoportal Primorsko-goranske županije odnedavno je dopunjen novom aplikacijom namijenjenom pregledavanju prostornih planova na županijskom području koji se nalaze u fazi izrade.

Krenula procedura za 11. po redu izbor osobe godine otoka Krka

Multimedijalna udruga Krčka beseda i nezavisni internetski portal Otok Krk (www.otok-krk.org) 11. put za redom iniciraju izbor osobe godine otoka Krka. Prva od 11 dosad izabranih bila je Miranda Šebelja iz Krka, zatim Petar Bajčić iz Brusića, Anton Juranić Pivac iz Jurandvora, Mirjana Skomeršić iz Krka, Ivan Šabalja iz Porta, Goran Marević iz Krka, Svjetlana Vrkljan Radovčić iz Salatića, Petar Kopanica iz Punta te Borislav Jelušić iz Baške, dok su prošle godine glasovima čitatelja naj-Bodulima proglašeni Dario Buršić iz Baške i Dino Dminić iz Krka.

U izradi je Registar otoka i Plan razvoja za idućih šest godina. Otočne projekte čeka 8 milijardi kuna

U organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije prošli su mjesec u Dobrinju predstavljeni Registar otoka i Nacionalni plan razvoja otoka za razdoblje od 2021. do 2027. godine.

Početak obrazovnog puta: Gradonačelnik posjetio prvašiće u Krku i Vrhu

Prvašići Osnovne škole Fran Krsto Frankopan - Matične škole Krk i Područne škole Vrh imali su prilike na početku svog obrazovnog puta osobno se susresti s gradonačelnikom Darijem Vasilićem, i to tijekom kratkih druženja koja su najprije u krčkoj, a potom i vršanskoj školi priređena 29. listopada 2021. godine, tijekom jutarnjih sati.

Aktualno o PCR i BAT testiranju na COVID-19 u gradu Krku i Omišlju

Uzimanje uzoraka za PCR i BAT testiranje na COVID-19, ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 08.00 - 09.00 sati, provodi Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije na (drive-in) lokaciji Ispostave Krk, točnije pred Turističkom ambulantom, Vinogradska ulica 2b, u gradu Krku, uz napomenu kako se testiranja neće vršiti u ponedjeljak, 01. studenog, na blagdan Svih svetih.

Školarci iz Krka i Vrha svoje maslinarske aktivnosti prezentirali gradonačelniku

Dionici eko-projekta Maslina, učenici Osnovne škole Fran Krsto Frankopan - Matične škole Krk, vođeni ravnateljem Serđom Samblićem, učiteljem Borisom Brnićem i trima učiteljicama Sandrom Krmpotić Gržančić, Majom Karabaić i Željkom Žic Stašić, svoju su vrijednu inicijativu, 27. listopada 2021. godine, predstavili gradonačelniku Dariju Vasiliću, posjetivši ga u sjedištu gradske uprave. Međutim, ove su se godine trećašima i šestašima iz Matične škole Krk, pridružili i učenici prvog i drugog razreda Osnovne škole Fran Krsto Frankopan - Područne škole Vrh, praćeni učiteljicom Sanjom Novosel Grgurić, gdje se, također, već generacijama gaji briga o mediteranskom vrtu s povećim maslinikom uređenim u školskom okolišu. Oba osnovnoškolska kolektiva nedavno su sudjelovala u ručnoj berbi maslina od kojih su proizveli ekstra djevičansko maslinovo ulje te ga upakirali u prigodno označene bočice koje su, s još pokojom kreacijom i rukotvorinom, ponosno predali gradonačelniku.

Pogledajte kako je protekla ovogodišnja Best Stay konferencija!

Sedma po redu međunarodna konferencija Best Stay 2021 po prvi se put, 07. i 08. listopada, održala u gradu Krku. Ovaj strukovni event, u organizaciji tvrtke Proper d.o.o. iz Rijeke, okupio je više od 150 sudionika uključujući hotelijere, predstavnike turističkih agencija i turističkih zajednica, dobavljače te ostale stručnjake iz sfere turizma. Konferencija je dosad priređena u Opatiji, Splitu i Dubrovniku, a njezino krčko izdanje organizacijski je pomogla i Turistička zajednica Grada Krka.

Izabrani stipendisti Grada Krka za školsku, tj. akademsku 2021./2022. godinu

Temeljem nedavno zaključenog natječaja Grada Krka za dodjelu stipendija učenicima i studentima u tekućoj školskoj, tj. akademskoj godini, njegovim su kriterijima udovoljila 84 zaprimljena zahtjeva. Prema tome, pravo na gradsku stipendiju ostvarilo je 44 učenika, od čega 40 na temelju školskog uspjeha i četvero na temelju kriterija definiranih Odlukom o deficitarnim zanimanjima na području Grada Krk, te 40 studenata, od čega 38 na temelju školskog ili akademskog uspjeha i dvoje na temelju kriterija koji se odnose na deficitarna zanimanja.

17. Kolegij: Dodijeljene 84 stipendije; u naselju Salatići kreće uređenje dječjeg igrališta

U uredu gradonačelnika, 25. listopada 2021. godine, održan je 17. sastanak Kolegija u čijim su raspravama, pored gradonačelnika Darija Vasilića, sudjelovali Nikša Franov, predsjednik Gradskog vijeća Grada Krka i Marinko Bajčić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Krka.

Krk već treći put najbolji mali grad u Hrvatskoj

Grad Krk je već treću godinu zaredom proglašen najboljim gradom za život njegovih stanovnika u akciji koju tradicionalno organizira i provodi ineternetski portal Gradonačelnik.hr. 

Krk, po treći put, obranio titulu najboljeg malog grada u kategoriji ukupne kvalitete života

Mali Lošinj, Sveta Nedjelja i Samobor najbolji su gradovi na području gospodarstva, Cres, Labin i Velika Gorica kada su u pitanju demografska i obrazovna politika, a Krk, Rovinj i Varaždin najbolja su mjesta za život. Šampion povlačenja sredstava iz EU fondova je Grad Virovitica, dok je najveći napredak na polju kvalitete života ostvario Grad Križevci.

Grad Krk: Natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora

Grad Krk sa sjedištem u Krku, Trg Josipa bana Jelačića 2, na temelju članka 6., stavak 1. Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora (Narodne novine broj 125/11, 64/15 i 112/18), članka 3., stavak 1., alineja 4. Odluke o davanju u zakup poslovnog prostora (Službene novine Primorsko-goranske županije broj 21/98, 35/04, 6/05, 27/10, 7/11 i 9/15) te Odluke gradonačelnika, klasa: 372-03-/21-01/28, urudžbeni broj: 2142/01-02-/1-21-2, od 15. rujna 2021., i klasa: 372-03/21-01/40, urudžbeni broj: 2142/01-02/1-21-2, od 15. listopada 2021. godine, objavljuje Natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora.

Predavanje: Psihosocijalna pomoć i podrška ženama oboljelim od raka dojke i njihovim obiteljima

Udruga žena operiranih dojki Nada iz Rijeke u suradnji s Gradom Krkom, u srijedu, 03. studenog 2021. godine, priređuje predavanje na temu Psihosocijalna pomoć i podrška ženama oboljelim od raka dojke i njihovim obiteljima koje će se s početkom u 17.00 sati održati u Velikoj gradskoj vijećnici (Kinu Krku).

U sklopu projekta 72 sata bez kompromisa na Krku angažirano 60 mladih volontera

Dugo najavljivani volonterski projekt namijenjen mladima 72 sata bez kompromisa na otoku Krku održan je po drugi put, a okupio je više od 60 mladih, beskompromisnih volontera uključenih u 17 volonterskih akcija. Organizator otočnog dijela projekta bio je Caritas Biskupije Krk, a volonteri koji su intenzivno radili na njegovoj pripremi i provedbi bili su: Robert Brozić u svojstvu voditelja projekta, Sanja Bjelobradić kao voditeljica tima za ugovaranje akcija i Lucija Depikolzvane kao voditeljica medijskog tima.

e-Savjetovanje: Nacrt Programa građenja komunalne infrastrukture za 2022. godinu

Objavljeno: 19. 10. 2021. godine

Rok savjetovanja: 19. 10. - 18. 11. 2021. godine

Svoje prijedloge, mišljenja i primjedbe na konkretne nacrte dokumenata za koje je savjetovanje u tijeku, možete uputiti putem obrasca dostupnog u prilogu ove obavijesti. Ispunjeni obrasci šalju se koordinatorici za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću Grada Krka Mladeni Matejčić, isključivo e-poštom na: mladena.matejcic@grad-krk.hr.

Krenulo jesensko izdanje kampanje Put do okusa Krka (Travel to Taste Krk)

Nakon dvije uspješno odrađene promotivne kampanje, sada već poznate po geslu Put do okusa Krka (Travel to Taste Krk), Turistička zajednica Grada Krka i ove jeseni poziva u krčke ugostiteljske objekte koji su priredili posebnu jesensku ponudu jela, tj. povoljne, promotivne menije.

e-Savjetovanje: Nacrt Odluke o privremenoj zabrani izvođenja radova na području Grada Krka u 2022. godini

Objavljeno: 19. 10. 2021. godine

Rok savjetovanja: 19. 10. - 18. 11. 2021. godine

Svoje prijedloge, mišljenja i primjedbe na konkretne nacrte dokumenata za koje je savjetovanje u tijeku, možete uputiti putem obrasca dostupnog u prilogu ove obavijesti. Ispunjeni obrasci šalju se koordinatorici za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću Grada Krka Mladeni Matejčić, isključivo e-poštom na: mladena.matejcic@grad-krk.hr.

Best Stay 2021: Krk dva dana bio poprištem rasprave o suvremenim trendovima u turizmu

Sedma po redu međunarodna konferencija Best Stay 2021 po prvi se put, 07. i 08. listopada, održala u gradu Krku. Ovaj strukovni event, u organizaciji tvrtke Proper d.o.o. iz Rijeke, okupio je više od 150 sudionika uključujući hotelijere, predstavnike turističkih agencija i turističkih zajednica, dobavljače te ostale stručnjake iz sfere turizma. Konferencija je dosad održana u Opatiji (2015., 2016. i 2019.), Splitu (2017.) i Dubrovniku (2018.), a njezino krčko izdanje organizacijski je pomogla i Turistička zajednica Grada Krka.

Crveni križ u plavom okviru: Krčani čistili plaže između uvala Karkadol i Črnika

I ove je godine Hrvatski Crveni križ nastavio s realizacijom eko-projekta Crveni križ u plavom okviru čime je već prethodno u svojem radu započeo novu eru usmjeravajući se tako, pored humanitarnog djelovanja, i na područje zaštite okoliša, s namjerom razvijanja pozitivnih navika koje vode očuvanju okoliša i pravilnom postupanju s otpadom.

e-Savjetovanje: Nacrt Programa održavanja komunalne infrastrukture u 2022. godini

Objavljeno: 18. 10. 2021. godine

Rok savjetovanja: 18. 10. - 17. 11. 2021. godine

Svoje prijedloge, mišljenja i primjedbe na konkretne nacrte dokumenata za koje je savjetovanje u tijeku, možete uputiti putem obrasca dostupnog u prilogu ove obavijesti. Ispunjeni obrasci šalju se koordinatorici za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću Grada Krka Mladeni Matejčić, isključivo e-poštom na: mladena.matejcic@grad-krk.hr.

16. Kolegij: Za godišnje održavanje tradicijske brodice - bragoca Paolina - izdvojeno 36.125,00 kn

U uredu gradonačelnika, 18. listopada 2021. godine, održan je 16. sastanak Kolegija u čijim je raspravama, pored gradonačelnika Darija Vasilića, sudjelovao i Nikša Franov, predsjednik Gradskog vijeća Grada Krka.

Eko-projekt Maslina: Krčki školarci proizveli 15 litara ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Izgradnjom Osnovne škole Fran Krsto Frankopan - Matične škole Krk, uz istočni dio korpusa zgrade, naši osnovnoškolci dobili su dio dvorišne parcele pogodne za organizaciju školskog vrta. Ondje je tako zasađeno devet stabala masline za čiji su se uzgoj i rast godinama brinuli ne samo školarci već i njihovi učitelji, a redovita i pomna briga ove je jeseni iznova rezultirala bogatom berbom, i to šestom po redu.