Vijesti

Kornić: Pučka fešta Jakovlja uz nastup Mejaša i Insula banda

U sklopu proslave Jakovlje, odnosno blagdana sv. Jakova apostola, danas, 25. srpnja 2024. godine, s početkom u 21.00 sat, na Placi (glavnome mjesnom trgu) u Korniću, održat će se tradicionalna pučka fešta, a čast da zabave otočane ovom je prigodom pripala popularnom varaždinskom tamburaškom sastavu Mejaši, poznatom i kao Tamburaši u starkama, dok će zagrijavanje odraditi uvijek dobro raspoloženi Krčani iz Insula banda.

68. Ljetne priredbe: Ansambl Responsorium

Kao dio glazbenog programa 68. Ljetnih priredbi, u četvrtak, 01. kolovoza 2024. godine, na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša), s početkom u 21.30 sati, svoj će nastup zabilježiti Ansambl Responsorium u kojem sviraju: Darko Solter (basbariton), Silvio Richter (violina), Tin Cugelj (trombon), Augustin Mršić (viola da gamba) i Egon Mihajlović (čembalo). Ulaz je slobodan.

500. Krčki sajam - Lovrečeva: Od krša do zlata, tri besplatne interpretacijske šetnje krčkom starogradskom jezgrom

Povodom jubilarnog 500. Krčkog sajma - Lovrečeve, Turistička zajednica Grada Krka posjetiteljima će ponuditi jedinstvenu priliku da naš grad dožive kroz zanimljive priče i lokalnu povijest. Tri besplatne interpretacijske šetnje na engleskom jeziku održat će se 08., 09. i 10. kolovoza 2024. godine, a sva će se tri dana kretati s Trga krčkih glagoljaša u 19.30 sati!

Novosti o realizaciji Programa poticane stanogradnje (POS) u naselju Kornić

Na ovotjednom Kolegiju gradonačelnika, održanim 22. srpnja 2024. godine, potvrđena je ponuda tvrtke Geo VV d.o.o. iz Rijeke, vrijedna 4.200,00 eura bez PDV-a, za izradu parcelacijskog elaborata za potrebe realizacije Programa poticane stanogradnje (POS) u naselju Kornić, a kojim će se javne površine i nerazvrstane ceste odvojiti od čestice namijenjene isključivo građenju. Izgradnja se planira u zoni mješovite, pretežito stambene namjene (M12), na k.č. br. 1478/1, k.o. Kornić.

Promotivni video Echoes of Adventure u New Yorku nagrađen srebrom statuom prestižne nagrade Telly

Promotivni video Turističke zajednice otoka Krka Echoes of Adventure nedavno je u New Yorku nagrađen srebrom statuom prestižne nagrade Telly, i to u kategoriji Travel & Tourism - Promotional Video (Putovanja i turizam - promotivni video). Ovo priznanje uslijedilo je nakon već osvojene nagrade Golden Star dodijeljene u sklopu Međunarodnog festivala filma i multimedije Golden City Gate priređenog kao dio sadržaja najvećeg svjetskog turističkog sajma ITB Berlin, Njemačka.

Progovorivši o aktualnim problemima, Kerekesh teatar predstavom Babinjak okrenuo novu kazališnu stranicu

Nova komedija Babinjak popularnog Kerekesh teatra u sklopu dramskog program 68. Ljetnih priredbi unatoč vremenskim neprilikama, 22. srpnja 2024. godine, održana je pred punim auditorijem osnovnoškolske sportske dvorane, gdje je predstava izmještena s obližnje Scene Zidine.

Prostorno-programskom analizom bedema grada Krka predložene intervencije s ciljem uspostave kvalitetnijih javnih prostora duž linije njihova prostiranja

Na Kolegiju gradonačelnika, održanom 22. srpnja 2024. godine, u kontekstu rasprave o predmetima Odsjeka za prostorno planiranje i zaštitu okoliša, predstavljena je i verificirana Prostorno-programska analiza bedema grada Krka koju je izradila tvrtka Studio Emil Jurcan d.o.o. iz Pule.

Kino Krk: Deadpool i Wolverine

Na programu Kina Krk (Trg bana Josipa Jelačića 2) u petak, 26. srpnja 2024. godine, s početkom u 21.00 sat, može se pogledati akcijska komedija Deadpool i Wolverine (Deadpool & Wolverine) redatelja Shawna Levyja.

130. Kolegij: Predstavljena Prostorno-programska analiza bedema grada Krka; naručena izrada parcelacijskog elaborata za potrebe realizacije Programa poticane stanogradnje (POS) u naselju Kornić

U Malenoj gradskoj vijećnici, 22. srpnja 2024. godine, održan je 130. sastanak Kolegija u čijim je raspravama, pored gradonačelnika Darija Vasilića, sudjelovao i Nikša Franov, predsjednik Gradskog vijeća Grada Krka.

Premjerni nastup Petra Kovačića & Project ensemble-a obilježen praizvedbom skladbe Parade concertante Daniela Espena

Daljnje odvijanje glazbenog programa 68. Ljetnih priredbi, 18. srpnja 2024. godine, na Sceni Zidine, rezultiralo je koncertom kojeg su majstorski izveli Petar Kovačić & Project ensemble.

Nagradni natječaj Kreativnošću protiv smeća: umjetničko recikliranje otpada

Jeste li ikada razmišljali o tome da kreirate skulpturu koristeći isključivo otpad? Ili pak o transformiranju i modificiranju uporabnih predmeta u spektakularna umjetnička kiparska, slikarska ili grafička djela? Koliko često pogledate komad otpada i pomislite: Ovo se još može iskoristiti!?

68. Ljetne priredbe: Komedija Puni pansion, B glad produkcija

Posljednju srpanjsku etapu 68. Ljetnih priredbi utjelovljuje monokomedija Puni pansion B glad produkcije koja će se na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša) odigrati u subotu, 27. srpnja 2024. godine (umjesto u ponedjeljak, 29. srpnja, kao što je prvotno bilo planirano), s početkom u 21.30 sati. Cijena ulaznice iznosi 12,00 eura.

68. Ljetne priredbe: Papandopulo kvartet saksofona

U sklopu glazbenog programa 68. Ljetnih priredbi, u četvrtak, 25. srpnja 2024. godine, u atriju franjevačkog samostana (Trg krčkih glagoljaša), s početkom u 21.30 sati, nastupit će Papandopulo kvartet saksofona. Ulaz je slobodan.

Obilježen završetak radova na prvoj fazi uređenja budućeg Multimedijalnog kulturnog centra Krk

Kako bi se primjereno obilježio završetak radova na prvoj fazi uređenja budućeg Multimedijalnog kulturnog centra Krk smještenog u srcu krčke starogradske jezgre na Trgu Kamplin, a kasnije možda i prve otočne muzejske ustanove, 17. srpnja 2024. godine, održana je posljednja koordinacija svih dionika ove projektne faze tijekom koje je upriličen obilazak zgrade zajedno s predstavljanjem odrađenih poslova.

Teatar Gavran donio dirljivu i duhovitu priču karakterističnu za romantične komedije kakve smo nekada voljeli

Uvodeći u drugu polovicu mjeseca, 68. Ljetne priredbe, iznova pred punim auditorijem, nastavljene su novom predstavom Teatra Gavran, romantičnom komedijom Agencija za sreću, na Sceni Zidine odigranoj 15. srpnja 2024. godine.

68. Ljetne priredbe: Predstava za djecu Umišljena mišica, Teatar Mjesec

Drugi ovogodišnji dramski program namijenjen najmlađim posjetiteljima 68. Ljetnih priredbi, predstava Umišljena mišica nastala u produkciji Teatra Mjesec, održat će se u srijedu, 24. srpnja 2024. godine, na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša), s početkom u 21.00 sat. Cijena ulaznice iznosi 7,00 eura.

68. Ljetne priredbe: Komedija Babinjak, Kerekesh teatar

Nastavak dramskog programa 68. Ljetnih priredbi donosi novu komediju Babinjak popularnog Kerekesh teatra koja će se na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša) odigrati u ponedjeljak, 22. srpnja 2024. godine, s početkom u 21.30 sati. Cijena ulaznice iznosi 12,00 eura.

LINK IN ART 10: Predstavljen crtački opus autorice Diane Sokolić kojim je obuhvaćena njezina dvadesetogodišnja likovna aktivnost

Retrospektivom crteža pod nazivom Reminiscencije autorice Diane Sokolić, 12. srpnja 2024. godine, u krčkoj Galeriji Decumanus nastavljeno je jubilarno, deseto izdanje izložbenog projekta LINK IN ART tijekom kojeg se na temu Izvan okvira, već prethodno predstavila Emanuela Santini (Dokument crteža), s time da će ovu trodijelnu izložbenu cjelinu zaokružiti postav Franka Tončinića (Starohrvatska božanstva). Izloženi projekt LINK IN ART donosi Centar za kulturu Grada Krka.

Kino Krk: Horizont: Američka saga - prvo poglavlje + Moj prijatelj robot

Na programu Kina Krk (Trg bana Josipa Jelačića 2) u petak, 19. srpnja 2024. godine, s početkom u 21.00 sat, može se pogledati epski vestern Horizont: Američka saga - prvo poglavlje (Horizon: An American Saga - Chapter 1) redatelja Kevina Costnera, za kojim u subotu, 20. srpnja, u 10.00 sati, slijedi sinkronizirana animirana avantura Moj prijatelj robot (Robot Dreams) Pabla Bergera.

Poziv za izradu logotipa Savjeta mladih Grada Krka

S ciljem povećanja interesa mladih za sudjelovanje u savjetima mladih, Savjet mladih Grada Krka poziva sve mlade kreativce da daju svoj prijedlog logotipa koji će se koristiti za potrebe promoviranja savjeta mladih na dokumentima, internetskim stranicama te ostalim tiskanim i elektronskim materijalima.

129. Kolegij: Započinje druga faza rekonstrukcije građevine na Trgu Kamplin i njezine prenamjene u Multimedijalni-kulturni centar

U Malenoj gradskoj vijećnici, 15. srpnja 2024. godine, održan je 129. sastanak Kolegija u čijim je raspravama, pored gradonačelnika Darija Vasilića, sudjelovao i Nikša Franov, predsjednik Gradskog vijeća Grada Krka.

Tere i Luce publiku izazvale da se suoče s društvenim vrijednostima, ali sa samima sobom

Hvaljena i popularna komedija Tere i Luce nastala u produkciji Kazališta Planet art, u sklopu dramskog programa 68. Ljetnih priredbi, odigrana je 12. srpnja 2024. godine, i to pred punim gledalištem Scene Zidine.

Završena energetska obnova zgrade Centra za kulturu Grada Krka i Dječjeg vrtića Katarina Frankopan - Područnog vrtića Krk

U svibnju ove godine završena je energetska obnova zgrade Centra za kulturu Grada Krka i Dječjeg vrtića Katarina Frankopan - Područnog vrtića Krk. Za ovaj projekt bilo je odobreno gotovo 50 posto bespovratnih sredstava iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Jedinstveni sastav Kalamos (reed) kvinteta donio propitivanje povijesnih te istraživanje suvremenih glazbenih izričaja

Nastavak glazbenog programa 68. Ljetnih priredbi, 11. srpnja 2024. godine, na Sceni Zidine, donio je koncert kojeg je izveo Kalamos (reed) kvintet u sastavu: Dora Draclin (oboa), Yaroslav Sadovyy (klarinet), Aljaž Razdevšek (saksofon), Branimir Norac (bas klarinet) i Šime Vuksan (fagot).

Kornić: Predstava za djecu Palačinka mog života, Gradsko kazalište lutaka Rijeka

Predstava za djecu Palačinka mog života (4+) u izvedbi Gradskog kazališta lutaka Rijeka, održat će se u utorak, 16. srpnja 2024. godine, s početkom u 19.00 sati, u Etno kući u Korniću. Program donosi Mjesni odbor Kornić, uz potporu Grada Krka i Turističke zajednice Grada Krka. Ulaz je slobodan!

Nadolazi jubilarno 500. izdanje Krčkog sajma - Lovrečeve: Krčane i goste zabavljat će legendarni Gipsy Kings by André Reyes, Petar Grašo i Parni valjak

Turistička zajednica Grada Krka s ponosom najavljuje jubilarni, 500. Krčki sajam, poznat i kao Lovrečeva, a čiji se program u gradu Krku tradicionalno odvija između 08. i 10. kolovoza. Ove se godine slavi pola tisućljeća te manifestacije sajmenog karaktera, a koja će biti najveća i najuzbudljivija dosad!

Odluka o odabiru najpovoljnije ponude i davanju dozvole na pomorskom dobru na području Grada Krka

Na temelju članka 71. stavka 3. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama (Narodne novine broj 83/23), Plana upravljanja pomorskim dobrom na području Grada Krka za razdoblje od 2024. - 2028. godine (Službene novine Primorsko-goranske županije broj 9/24) i članka 40. stavka 1. alineje 24. Statuta Grada Krka (Službene novine Primorsko-goranske županije broj 28/09, 41/09, 13/13, 20/14, 3/18, 7/20, 26/20 - pročišćeni tekst, 6/21 i 47/23), Gradsko vijeće Grada Krka na sjednici održanoj 26. lipnja 2024. godine, donijelo je ODLUKU o odabiru najpovoljnije ponude i davanju dozvole na pomorskom dobru na području Grada Krka.

68. Ljetne priredbe: Petar Kovačić & Project ensemble

Daljnje odvijanje glazbenog programa 68. Ljetnih priredbi, u četvrtak, 18. srpnja 2024. godine, na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša), s početkom u 21.30 sati, donosi koncert kojeg će izvesti Petar Kovačić & Project ensemble. Ulaz je slobodan!

Moderna krčka tržnica trebala bi svoja vrata otvoriti do kraja mjeseca. Ovako će izgledati

Polovina od dvanaest prodajnih kućica novoizgrađene Tržnice na malo Sveti Bernardin uskoro bi trebalo otvoriti vrata. Kako nam je predstavio Danko Milohnić, čelnik krčke komunalne tvrtke Vecla koja je ujedno i investitor zahvata gradnje te uređenja tog tržnog kompleksa smještenog pored autobusne stanice, uz samu gradsku luku, komunalno društvo kojem su također povjerene i zadaće upravljanja novom tržnicom nakon provedenog natječaja sklopilo je ugovore o davanju u najam prodajnih prostora s proizvođačima i prodavačima različitih prehrambenih, mljekarskih, pekarskih i sličnih kvalitetnih domaćih proizvoda.

Komedija Ništa im neće bit’ publiku nasmijala, ali i potaknula na razmišljanje o ljubavi, odnosima i novim počecima

U sklopu dramskog programa 68. Ljetnih priredbi, 08. srpnja 2024. godine, na Sceni Zidine, pred u cijelosti popunjenim auditorijem, odigrana je nova komedija Ništa im neće bit’ kreirana u produkciji Kazališta Moruzgva.

33. izdanje Kampa mladih informatičara Hrvatske završilo podjelom priznanja, pohvalnica i zahvalnica

I ove godine, između 26. lipnja i 06. srpnja, nadareni mladi informatičari iz svih krajeva Hrvatske jedva su dočekali iz školskih klupa uskočiti u one kampovske, nešto ležernije, ali ipak pune obveza, motivacije i novih znanja.

68. Ljetne priredbe: Romantična komedija Agencija za sreću, Teatar Gavran

Uvodeći u drugu polovicu mjeseca, 68. Ljetne priredbe nastavljaju se novom predstavom Teatra Gavran, romantičnom komedijom Agencija za sreću, koja će se na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša) odigrati u ponedjeljak, 15. srpnja 2024. godine, s početkom u 21.30 sati. Cijena ulaznice iznosi 13,00 eura.

Područna škola Vrh - poprište rasprave Županijskog stručnog vijeća stručnih suradnika edukacijsko-rehabilitacijskog profila

Osnovna škola Fran Krsto Frankopan - Područna škola Vrh, 05. srpnja 2024. godine, bila je domaćin i mjesto održavanja Županijskog stručnog vijeća (ŽSV) stručnih suradnika edukacijsko-rehabilitacijskog profila Primorsko-goranske županije. Okupljene sudionike pritom je pozdravio ravnatelj Škole Serđo Samblić, zaželjevši im dobrodošlicu. Voditeljica ŽSV-a, socijalna pedagoginja Kristina Ribarić, potom se zahvalila na iskazanoj dobrodošlici i najavila sadržaj dnevnog reda.

128. Kolegij: Predstavljeno dorađeno Idejno rješenje uređenja Zelenog trga - Malog parka

U Malenoj gradskoj vijećnici, 08. srpnja 2024. godine, održan je 128. sastanak Kolegija u čijim je raspravama, pored gradonačelnika Darija Vasilića, sudjelovao i Nikša Franov, predsjednik Gradskog vijeća Grada Krka.

Udaraljkaši Francesco Mazzoleni (Italija) i Luis Camacho Montealegre (Španjolska) predstavili program inspiriran morem

Nakon lipanjskih glazbenih programa, točnije koncerata Ane Uršule Najev i jazz ansambla Black Coffeete te Miroslava Tadića i Yvette Holzwarth, glazbena priča 68. Ljetnih priredbi nastavljena je koncertom Flam-a Dua, 04. srpnja 2024. godine, održanim na Sceni Zidine.

68. Ljetne priredbe: Komedija Tere i Luce, Kazalište Planet art

Nastavak dramskog programa 68. Ljetnih priredbi donosi hvaljenu komediju Tere i Luce nastalu u produkciji Kazališta Planet art koja će se na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša) odigrati u petak, 12. srpnja 2024. godine, s početkom u 21.30 sati. Cijena ulaznice iznosi 15,00 eura.

68. Ljetne priredbe: Kalamos (reed) kvintet

U nastavku glazbenog programa 68. Ljetnih priredbi, u četvrtak, 11. srpnja 2024. godine, na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša), s početkom u 21.30 sati, slijedi koncert kojeg će izvesti Kalamos (reed) kvintet. Ulaz je slobodan!

Odluka o proglašenju prirodne nepogode

Na temelju Zakona o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda, Statuta Primorsko-goranske županije i Poslovnika o radu Župana Primorsko-goranske županije, župan Primorsko-goranske županije, 14. lipnja 2024. godine, donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode.

Ljetni programi - koncerti i predstave na području Mjesnog odbora Milohnići

U mjesecu srpnju i kolovozu, Mjesni odbor Milohnići, uz potporu Grada Krka i Turističke zajednice Grada Krka, za svoje je sumještane, ali i turiste, pripremio višedijelni kulturno-zabavni program koji će se odvijati u naseljima Brzac i Milohnići, a kojeg čine tri besplatna koncerta.

Vlatko Štampar krčkim nastupom sažeo 15 godina svoje stand up karijere i uveo u dramski dio ovogodišnjih Ljetnih priredbi

U dramski dio programa 68. Ljetnih priredbi, 01. srpnja 2024. godine, pred solidno popunjenim auditorijem Velike vijećnice Grada Krka - Kina Krk (gdje je program izmješten zbog vremenskih neprilika) uvela je stand up komedija Vlatka Štampara tijekom koje je, u povodu 15 godina karijere, s izvrsno raspoloženom publikom podijelio svoje najbolje, najdraže, najcrnije i najiskrenije fore.

68. Ljetne priredbe: Predstava za djecu Petar Pan, Kazališna družina Ivana Brlić-Mažuranić

Prvi ovogodišnji program namijenjen najmlađim posjetiteljima 68. Ljetnih priredbi, predstava Petar Pan nastala u produkciji Kazališne družine Ivana Brlić-Mažuranić, održat će se u srijedu, 10. srpnja 2024. godine, na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša), s početkom u 21.00 sat. Cijena ulaznice iznosi 7,00 eura.

68. Ljetne priredbe: Komedija Ništa im neće bit’, Kazalište Moruzgva

U nastavku dramskog programa 68. Ljetnih priredbi slijedi nova komedija Ništa im neće bit’ kreirana u produkciji Kazališta Moruzgva koja će se na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša) odigrati u ponedjeljak, 08. srpnja 2024. godine, s početkom u 21.30 sati. Cijena ulaznice iznosi 13,00 eura.

Kino Krk: Gru i Malci: Neustrašivi špijuni

Na programu Kina Krk (Trg bana Josipa Jelačića 2) u subotu, 06. srpnja 2024. godine, s početkom u 10.00 sati, može se pogledati sinkronizirana animirana avantura Gru i Malci: Neustrašivi špijuni (Despicable Me 4) redatelja Chrisa Renauda.

Stand up nastua Vlatka Štampara sa Scene Zidine seli u Veliku vijećnicu Grada Krka - Kino Krk

Centar za kulturu Grada Krka, kao organizator, obavještava kako će se stand up nastup Vlatka Štampara kojeg 01. srpnja 2024. godine, s početkom u 21.30 sati, donose 68. Ljetne priredbe, zbog najavljenih loših vremenskih prilika, održati u Velikoj vijećnici Grada Krka - Kinu Krk umjesto na Sceni Zidine kao što je prvotno planirano. Cijena ulaznice iznosi 12,00 eura.

Više o nastupu pročitajte: OVDJE.

 

127. Kolegij: Naručena izrada prometne analize postojećeg stanja na području Mjesnog odbora Skrbčići-Pinezići

U Malenoj gradskoj vijećnici, 01. srpnja 2024. godine, održan je 127. sastanak Kolegija u čijim je raspravama, pored gradonačelnika Darija Vasilića, sudjelovao i Nikša Franov, predsjednik Gradskog vijeća Grada Krka.

17. sjednica Gradskog vijeća: Usvojen Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Krka za 2023.; I. izmjenama i dopunama Proračuna uvećane njegova prihodovna i rashodovna strana

U Velikoj gradskoj vijećnici, 26. lipnja 2024. godine, na poziv predsjednika Nikše Franova, održana je 17. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka tijekom koje su raspravljene teme o kojima više doznajte iz priloženih sažetaka i pripadajućih materijala.

Grad Krk: Javni poziv za dodjelu kapitalnih donacija udrugama

Na temelju članka 52. Statuta Grada Krka (Službene novine Primorsko goranske županije broj 28/09, 41/09, 13/13, 20/14, 3/18, 7/20, 26/20 - pročišćeni tekst, 6/21 i 14/23) i odredbi Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge (Narodne novine broj 26/15 i 37/21), Gradonačelnik Grada Krka raspisuje Javni poziv za dodjelu kapitalnih donacija udrugama.

68. Ljetne priredbe: Flam-a Duo

Nakon koncerata Ane Uršule Najev i jazz ansambla Black Coffeete te Miroslava Tadića i Yvette Holzwarth, glazbena priča 68. Ljetnih priredbi nastavlja se koncertom Flam-a Dua koji će se u četvrtak, 04. srpnja 2024. godine, s početkom u 21.30 sati, održati na Sceni Zidine (Trg Krčkih glagoljaša). Ulaz je slobodan!

Grad Krk: Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za korištenje sportske dvorane Osnovne škole Fran Krsto Frankopan Krk u Krku

Na temelju članka 5. Sporazuma o upravljanju, održavanju i korištenju sportske dvorane, klasa: 372-03/13-01/13, ur. broj: 2142/01-02-13-1, od 08. travnja 2013. i Zaključka Kolegija gradonačelnika, klasa: 372-03/24-01/13, ur. broj: 2170-9-02/1-24-2, od 24. lipnja 2024. godine, Grad Krk objavljuje Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za korištenje sportske dvorane Osnovne škole Fran Krsto Frankopan Krk u Krku.

68. Ljetne priredbe otvorene koncertom Ane Uršule Najev u pratnji jazz trija Black Coffee; Miroslav Tadić i Yvette Holzwarth predstavili novi glazbeni projekt BalkanAmericana

Koncertom vrsne vokalistice Ane Uršule Najev u pratnji legendarnog splitskog jazz trija Black Coffee, 20. lipnja 2024. godine, pred okupljenima na Sceni Zidine, otvorene su 68. Ljetne priredbe, jedan od festivala, nakon dubrovačkog i splitskog, s najdužom tradicijom na istočnojadranskoj obali, čija je organizacija danas povjerena Centru za kulturu Grada Krka.